- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δ. Σοφάδων

Σε εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή 14/12/2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία εκατοντάδων δημοτών, ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων και νυν επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Μπάμπης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και παρουσίασε τις προγραμματικές δεσμεύσεις, στόχους και προτεραιότητας για την «επανεκκίνηση της δημιουργίας και της προόδου» όπως τόνισε ο ίδιος στην ομιλία του.

Μια υποψηφιότητα ανεξάρτητη που, όπως τόνισε, «δεν στηρίζεται σε μεγάλα πολιτικά ονόματα, ούτε σε πολιτικές καρέκλες, ούτε σε πολιτικούς σωτήρες, ούτε και τρέχει εναγωνίως να εξασφαλίσει  χρίσματα». Αλλά, «έχοντας κληρονομιά τα πολιτικά εφόδια της Δυναμης Ανανεωσης ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε μπροστά με Δυναμη ευθυνης».

Ο κ. Παπαδόπουλος με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έδωσε και το στίγμα της στρατηγικής του ζητώντας την εμπιστοσύνη των δημοτών και την ενεργή στήριξη και συμμετοχή τους. Παρουσίασε τους έξι βασικούς άξονες μέσα απ’ τους οποίους η δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ θα αναπτύξει τη δραστηριότητά της για «να μπει τέλος στα λόγια και να προχωρήσουμε σε πράξεις και έργα», όπως επεσήμανε, «που θα χτίσουν:

Οι άξονες αυτοί είναι:

1οςΑΞΟΝΑΣ: είναι το Τσιγγάνικο ζήτημα που ανέκαθεν αποτελούσε για μας κυρίαρχη προτεραιότητα. Παραμένουμε σταθεροί στην πρότασή μας για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος ως πρόβλημα όλης της πόλης και όχι αποσπασματικά και μονόπλευρα. Ζητάμε λύση για το πρόβλημα της πόλης των Σοφάδων συνολικά κι όχι μόνο για τον τσιγγάνικο οικισμό. Απαιτείται άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με γενναίες και μελετημένες αποφάσεις, ισχυρά κίνητρα και επωφελείς προτάσεις για ολόκληρη την Σοφαδίτικη κοινωνία (τους επαγγελματίες, τους νέους, τους άνεργους, τα νέα ζευγάρια…). Το ζήτημα αυτό απαιτεί κουβέντα με ανοιχτά χαρτιά, καθαρές διαδικασίες και στόχους, κι όχι μυστικές συσκέψεις και συμφωνίες, ερήμην των κατοίκων της πόλης και του δήμου.

2ος ΑΞΟΝΑΣ: είναι οι αγροτικές υποδομές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και θα βοηθήσουν ενδεχόμενες εναλλακτικές καλλιέργειες αλλά και μεταποιητικές προσπάθειες.

3ος ΑΞΟΝΑΣ: είναι η δημοτική επιχείρηση των Λουτρών Σμοκόβου. Στόχος μας δεν είναι απλά να βάλουμε φρένο στην κατηφόρα και την απαξίωση των τελευταίων ετών. Επιδιώκουμε την ανάδειξη και καθιέρωση της επιχείρηση σε leader (οδηγό) του Θεσσαλικού Ιαματικού Τουρισμού αλλά και εργαλείο προώθησης και υλοποίησης περισσότερων τουριστικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων και παρεμβάσεων

4ος ΑΞΟΝΑΣ: είναι η ενδυνάμωση και ο εμπλουτισμός του κοινωνικού έργου και ρόλου των δημοτικών υπηρεσιών και η στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη.

5ος  ΑΞΟΝΑΣ: είναι η διοικητική ανάταση του υπηρεσιακού μηχανισμού, και η επαναφορά του κλίματος ασφάλειας, δικαιοσύνης, και συνεργασίας μεταξύ των πολύπειρων και ικανών στελεχών του Δήμου.

6ος  ΑΞΟΝΑΣ: είναι η ενδυνάμωση της δημοτικής συνείδησης των πολιτών μας μέσα από την αξιοποίηση των πολιτιστικών εργαλείων κα κοινών δράσεων της περιοχής μας.

Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει ο Δ. Σοφάδων τα τελευταία χρόνια δεν πτοούν την παράταξή μας γιατί ξέρει να δουλεύει και ν’ αγωνίζεται. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά κ. Παπαδόπουλος τελειώνοντας την ομιλία του και πρόσθεσε: «δώστε μας τη δυναμη κι αναλαμβάνουμε την ευθυνη να πάμε το Δήμο μας ψηλά» αποσπώντας το θερμό συγκαταβατικό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων