- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο παράλληλος κόσμος του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Έναν ολόκληρο παράλληλο κόσμο έχει δημιουργήσει το Φεστιβάλ Θεάτρου τα τελευταία χρόνια: Φέτος το φεστιβαλικό δεκαήμερο (9 έως 18 Μαρτίου) ανέβασε τον πήχη στο υψηλότερο επίπεδο, με παράλληλες εκδηλώσεις εφάμιλλες των μεγάλων διοργανώσεων του κέντρου των Αθηνών.

Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι παράλληλες εκδηλώσεις, είναι αυτές που ολοκληρώνουν το θεσμό και εμπλέκουν την τοπική κοινωνία. Και δεν είναι μόνο αυτό:

Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία που έχουν οι φίλοι του θεάτρου κάθε χρόνο, καθώς μπορείνα συμμετέχει ενεργά και δωρεάν σε επιμορφώσεις, εργαστήρια, συναυλίες, αλλά και πολιτιστικά γεγονότα. Ένα από αυτά ήταν η καταπληκτική βιντεοπροβολή με έργα του τιμώμενου κ. Κώστα Τσόκλη, την οποία όσοι την παρακολούθησαν στο Κινηματοθέατρο το Σάββατο 17/3, ήταν οι πλέον τυχεροί της διοργάνωσης: Απόλαυσαν έναν συγκλονιστικό καταιγισμό εικόνων που έχει πλάσει εδώ και έξι δεκαετίες ο καλλιτέχνης, με τον ίδιο να αφηγείται γλαφυρά την ιστορία της δημιουργίας τους, ουσιαστικά την εθνική μας κληρονομιά στη σύγχρονη τέχνη. Ο Εικαστικός Όμιλος Καρδίτσας του αφιέρωσε την έκθεσή του που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 10/3. Ο κύριος Τσόκλης έχει κάνει εικαστικές περφόρμανς σε μεγάλες σκηνές, στο Μέγαρο Μουσικής, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επέλεξε ωστόσο να παρουσιάσει για πρώτη φορά το άρτιο αυτό θέαμα στην πόλη μας. Πρόκειται για δώρο πολιτισμού στους Καρδιτσιώτες οι οποίοι στάθηκαν άξιοι απέναντι στην ευθύνη του θεσμού.

Στις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τα τιμώμενα πρόσωπα του θεσμού, καθώς και οι συντοπίτες μας μετέδωσαν αφιλοκερδώς την επαγγελματική τους εμπειρία και την τέχνη τους :

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες, τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, το θέατρο ΌΨΕΙΣ, το ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ και το ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, και ευχαριστεί επίσης για την πολύτιμη συνεργασία τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ. Ε, καθώς και το Αστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, που μετέφερε και φέτος δωρεάν τους μαθητές στον τόπο των σεμιναρίων.