- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας αντί να εκλεγεί, δι-ορίστηκε

Αγαπητοί Πολίτες, Αυτό… δεν έχει ματαγίνει. Αυταρχικά στις οχτώ (8) Αυγούστου άλλαξαν τους όρους διεξαγωγής των εκλογών της 26ηςΜαίου!.

Κατήργησαν χωρίς κανένα λόγο ουσιαστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες  του Συμβουλίου και του Προέδρου των Κοινοτήτων άνω των τριακοσίων(300) κατοίκων.

Αυθαίρετα και χωρίς κανένα ορθό, δίκαιο, λογικό, εκλογικό και αντικειμενικό επιχείρημα οι Πρόεδροι στην έδρα του Δήμου Μουζακίου (Μουζάκι),στο μεγαλύτερο Χωριό του Δήμου (Αγναντερό), αλλά και στις μεγάλες Κοινότητες (Κρανέας και Γελάνθης) ορίστηκαν, παρ ότι ο νόμος προέβλεπε έμμεση Εκλογή την 1η Σεπτεμβρίου 2019!

Ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Σύμβουλος (όλων των συνδυασμών) στην Κοινότητα Μουζακίου,αλλά και οι Πρώτοι του Αγναντερού-Κρανέας και Γελάνθηςπαρ ότι,κατά νόμοθα ήταν υποψήφιοιστην εκλογική διαδικασία της 1ης Σεπτεμβρίου 2019 για τη διεκδίκηση του αξιώματος  του Προέδρου της Κοινότητας, εν τούτοις αυθαίρετα αποκλείστηκαν!.

Με το πρόσχημα της εξασφάλισης κυβερνησιμότητας  και αποφυγής πολιτικών εκβιασμών-συναλλαγών, κατήργησαν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, ακύρωσαν την εκφρασμένη βούληση, ανέτρεψαν τη λαϊκή ετυμηγορία, περιφρόνησαν τις επιλογές των Πολιτών και  «εγκαθίδρυσαν εξουσία» χρεώνοντας στον εαυτό τους ιστορικά διορισμένους  Προέδρους Κοινοτήτων  και Συμβούλια χωρίς πλειοψηφία και χωρίς καμία αποφασιστική και ουσιαστική αρμοδιότητα.

Αυτή η νομοθετική παρέμβαση κατά την άποψή μας  κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και κοινής λογικής.

Αντί να διορθώσει τα λάθη του Κλεισθένη μετέτρεψε το πρώτο κύτταρο της Αυτοδιοίκησης που είναι οι Κοινότητες σε διακοσμητικό όργανο, το απαξίωσε και κατ ουσία το κατήργησε.

Άμεσα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Πολιτών, Κομμάτων, αυτοδιοικητικών οργάνων και προσώπων. Συγκροτούμε συντονιστική επιτροπή αγώνα και καλούμε όλους τους εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους να συμπαραταχθούν μαζί μας.

Καλούμε τους Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια, τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους εκλεγμένους Προέδρους Κοινοτήτων να πάρουν δημόσια επί του θέματος θέση με αποφάσεις τους.

Καλούμε το Δ.Σ  της  Π.Ε.Δ Θεσσαλίας να συνεδριάσει άμεσα και με κατεπείγουσα διαδικασία να δρομολογήσει ενέργειες και δράσεις προκειμένου να ανατραπούν, αποσυρθούν, ανακληθούν και ακυρωθούν οι κοινοτικές διατάξεις του άρθρου 5 του Πολυνομοσχεδίου.

Κανείς αιρετός και κανένα όργανο της Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να αναγνωρίσει και να νομιμοποιήσει διορισμένους Προέδρους χωρίς Δημοκρατική και Λαϊκή νομιμοποίηση, χωρίς αρμοδιότητες.-

 

 

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΑστέριοςΒασιλάκος, Γάκιας Αθανάσιος, Καραντάνας Αθανάσιος, Κοντονίκας Παρμενίων