- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας για τη νέα ισραηλινή σφαγή

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καταγγέλλει τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Καταγγέλλει τα νέα μέτρα που σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και τους χιλιοβασανισμένους της κατοίκους, που αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις ακόμα και για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών της καθημερινής τους ζωής, όπως στο νερό και την ηλεκτρική ενέργεια.

Η κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας συνδέεται με τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ., που συνεχίζουν να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής για να εξασφαλίσουν  μεγαλύτερο μερίδιο από τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους στη Μέση Ανατολή.

Από κοντά και η  ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τη στάση της “ρίχνει νερό στο μύλο” της ισραηλινής επιθετικότητας, καθώς αναβαθμίζει τις οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, καλύπτει τα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων,  ενώ αρνείται να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, όπως αποφάσισε το ελληνικό κοινοβούλιο το 2015.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να ζήσει κυρίαρχος στο δικό του κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.  Δεν θα πάψουμε να είμαστε στο πλάι των Παλαιστινίων γυναικών και των οικογένειών τους στον δίκαιο αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωσή του.