- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Καρδίτσας συμμετέχει στην απεργία

Δυστυχώς, οι συμπολίτες μας, που νοσούν από covid 19 στο νομό μας και που χρειάζεται να νοσηλευθούν στο Νοσοκομείο μας, αυξήθηκαν τόσο τις τελευταίες ημέρες, που χρειάστηκε να δημιουργηθούν τρεις  κλινικές, μόνο για την νοσηλεία αυτών των ασθενών. Οι κλίνες όμως τριών τμημάτων, δεν επαρκούν. Έχουν καλυφθεί όλες.

Οι κλινικές, όπως χειρουργική, οφθαλμολογική, ουρολογική, ορθοπεδική συγχωνεύτηκαν.

Θα αναγκαστούμε να συγχωνεύσουμε κι άλλες κλινικές, προκειμένου να ανταπεξέλθει το Νοσοκομείο μας στην αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Δεν πρέπει όμως ,σε καμία περίπτωση, το Νοσοκομείο μας ,το Νοσοκομείο ενός ολόκληρου Νομού, να μετατραπεί σε Νοσοκομείο μιας νόσου μόνο….

Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες του Νομού  μας….Πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου μας ως έχει.

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ,άμεσα να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι

και δομές για την νοσηλεία ασθενών με κορονωϊό ,που ήδη υπάρχουν στον Νομό μας….

Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας .Πολλοί συνάδελφοι, ο ένας μετά τον άλλον δυστυχώς νοσούν. Η έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς,  είναι μεγάλη , με αποτέλεσμα την εξουθένωση του προσωπικού.

Διεκδικούμε:

-Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι μόνο ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και άτομα όλων των ειδικοτήτων.

-Επαρκή αριθμό μέσων προστασίας για όλο το προσωπικό.

-Επαρκή ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

-Αύξηση της χρηματοδότησης για τα Νοσοκομεία και πλήρης στελέχωση των Κ.Υ. του Νομού μας και όχι μόνο, με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα  Νοσοκομεία.

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-Επιτέλους την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Δεν έχετε πεισθεί ούτε τώρα ,ότι το αξίζουμε και ότι το δικαιούμαστε;

-Να μην υπάρξει διαχωρισμός και διχασμός στο προσωπικό, σχετικά με το επίδομα ,που προτίθεται να δώσει το Υπουργείο στους υγειονομικούς .

Όλοι οι εργαζόμενοι, στον χώρο της υγείας, καθημερινά εκτίθενται στον κίνδυνο, προσπαθώντας να κάνουν την δουλειά τους και να προσφέρουν, από  όποια θέση κι αν κατέχουν , κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Όλοι οι εργαζόμενοι ,στις δομές υγείας ,είμαστε  το ίδιο χρήσιμοι και  απαραίτητοι ,για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να βγούμε νικητές.