- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών τιμά τον Γ. Καραϊσκάκη

Ο Σύλλογος των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων κι ο Σύλλογος των Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης» σας προσκαλούν την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 11.30’ π.μ. στην καθιερωμένη εκδήλωση τιμής που συνδιοργανώνουν στοΜνημείο όπου φυλάσσονται τα οστά του Καρδιτσιώτη Αρχιστράτηγου, Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο Αττικής (πλησίον Γηπέδου «Καραϊσκάκης») (Η γενέτειρά του είναι το χωριό Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας).

Της επιμνημόσυνης δέησης θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου, κ.κ. Σεραφείμ.

Για τη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού Ανδρός και Ήρωα της Επανάστασης του 1821 θα μιλήσει ο Πρέσβης επί τιμή, κ. Περικλής Νεάρχου,ενώ θα πραγματοποιηθεί, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων των φορέων.

Θα αποδώσει τις δέουσες τιμές η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιώς.

            Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση χορών της Καρδίτσας από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα».

Γραφεία Συλλόγου: οδός Κάνιγγος 9, Αθηνα {Πλατεία Κάνιγγος – 2ος όροφος} – Είναι ανοικτά κάθε Παρασκευή και κατά τις ώρες 10.00’ π.μ. έως 12.00’ μ.μ..

Σημ.: 1. Όποιος φορέας ή σωματείο επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο με τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη, καθώς, επίσης, επιθυμεί να αποστείλει τιμητικό χορευτικό άγημα, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει με έναν εκ των παραπάνω εκπροσώπων των Συλλόγων μας έως και την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019.

  1. Το Μνημείο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση βρίσκεται ακριβώς έξω από τον σταθμό του Η.Σ.Α.Π. (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) «Νέο Φάληρο» και δίπλα ακριβώς από το Γήπεδο «Καραϊσκάκης».
  2. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συνδιοργανωτές Σύλλογοι θα δεξιωθούν όλους όσοι παρευρεθούν με καφέ, αναψυκτικά κλπ στην καφετέρια του παρακείμενου στο Μνημείο θεάτρου (κάτω από την γέφυρα).