- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης για τα προβλήματα στην υδροδότηση

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμου Καρδίτσας & λοιπών Δήμων ενημερώνει ότι τα προβλήματα ελαττωμένης πίεσης ή/και ανεπάρκειας νερού που παρουσιάστηκαν στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οφείλονται στην υπερκατανάλωση που σημειώνεται κατά τις περιόδους παγετού, εξαιτίας των οικιακών παροχών που οι πολίτες αφήνουν ανοιχτές επί 24-ώρου βάσεως και στα σπασίματα που εμφανίζονται με το πέρας του παγετού στα οικιακά δίκτυα και στα υδρόμετρα αυτών.

Τα Διυλιστήρια νερού καλύπτουν με το παραπάνω τη ζήτηση στο δίκτυο παράγοντας και διανέμοντας καθημερινά περί τα 60.000 κυβικά μέτρα νερού (αντίστοιχη περυσινή: 50.000 κυβικά ανά ημέρα).

Ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση:

α) ειδικά προς τους καταναλωτές των οικισμών που βρίσκονται κοντά στα διυλιστήρια να περιορίσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση νερού,

β) προς όλους τους υδρευόμενους να ελέγξουν και αποκαταστήσουν ΑΜΕΣΑ τις διαρροές εντός των ιδιοκτησιών τους και με το δεδομένο ότι ο παγετός έχει υποχωρήσει να προστατεύσουν εξωτερικά δίκτυα και βρύσες με κάποιο μονωτικό υλικό (μάλλινο ύφασμα, αφρώδη υλικά κ.λπ.), για να μην ξαναπαγώσουν,

γ) προς τις ΔΕΥΑ των Δήμων-μελών του Συνδέσμου να προβούν κατά το δυνατό συντομότερα στον έλεγχο των εσωτερικών δικτύων των οικισμών και την αποκατάσταση βλαβών (σπασιμάτων) αλλά και στην αποκατάσταση σπασμένων υδρομέτρων οικιακών παροχών στις Δημ. και Τοπ. Κοινότητες των περιοχών ευθύνης τους.