- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πάγιο αίτημα η ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου

Την πρώτη πανελλήνια συνάντηση πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν στη θέση υπευθύνων Π.Ε. σε διάφορες διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας. Την ιδέα και το συντονισμό είχε ο πρώην υπεύθυνος της Β/θμιας εκπαίδευσης Λάρισας κ. Παπαγεωργίου Ιωάννης.

Η ομάδα έδωσε ραντεβού στη Λάρισα όπου τους υποδέχτηκε ο κ. Παπαγεωργίου και ξεκίνησαν την περιοδεία σε περιοχές της Δ. Θεσσαλίας. Πρώτος σταθμός τα Τρίκαλα, η Καλαμπάκα,  τα Μετέωρα και στη συνέχεια τα χωριά του Ασπροποτάμου και Πύλης. Αργά το απόγευμα έφτασαν στο Μουζάκι και το Κέντρο Περιβαλλοντικής όπου τους υποδέχτηκαν μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας.

Αφού εγκαταστάθηκαν στον ξενώνα του Κ.Π.Ε. το βραδάκι είχαν την πρώτη έξοδο στην πόλη.  Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο εργοστάσιο «Θεόνη» όπου και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και γνώρισαν τη διαδικασία εμφιάλωσης και διάθεσης του νερού. Από εκεί και περνώντας τον Τύμπανο και τα χωριά της Αργιθέας έφτασαν στη Συκιά και τα έργα εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου όπου και ενημερώθηκαν για τη σημερινή πορεία από τον εκπαιδευτικό του Κ.Π.Ε. Μουζακίου Γραμμένο Κώστα.

Επόμενος σταθμός η πλατεία  των Πηγών Άρτας όπου κάτω από τον ίσκιο των πλατάνων απήλαυσαν το καφεδάκι τους. Η υποδοχή και η θερμή φιλοξενία των κατοίκων και των φορέων τους – παρά τη δύσκολη για το χωριό ημέρα- (απώλεια νέου αγαπημένου προσώπου)   εντυπωσίασε τους επισκέπτες  και σχολιάστηκε θετικά. Η ομάδα στη συνέχεια επισκέφθηκε τα ερείπια της ιστορικής γέφυρας Κοράκου όπου ο πρόεδρος των Απανταχού Πηγιωτών Άρτας κ. Καπερώνης Χρήστος και ο εκπαιδευτικός τουΚ.Π.Ε. Γραμμένος Κώστας, μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής για την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας, τους ενημέρωσαν για την ιστορία της περιοχής και την  όλη συνολικά προσπάθεια.

Οι εκπαιδευτικοί ομοφωνα στηρίζουν και συνυπογράφουν την όποια προσπάθεια. Στην ταβέρνα Αργιθέα γευμάτισαν και δοκίμασαν την πέστροφά του και άλλα παραδοσιακά εδέσματα και φυσικά το γλυκό κολοκύθι δεν έμεινε ασχολίαστο. Το βραδάκι έγιναν δεκτοί από το Δήμο Μουζακίου. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου οι κκ Μπαλατσός Αθανάσιος και Παναγόπουλος Γεώργιος, Αντιδήμαρχοι, και ο κ. Πούπης Νικόλαος, Προέδρος Μουζακίου, καλωσόρισαν εκ μέρους του Δημάρχου κ. Κωτσού Γεωργίου τους εκπαιδευτικούς και  είχαν ενδιαφέρουσα κουβέντα και  ενημέρωσαν γενικά για το δήμο τους.

Οι οικοδεσπότες τους προσκάλεσαν και παραβρέθηκαν στην πλατεία Μαυρομματίου, όπου χορευτικά από διάφορα μέρη στο πλαίσιο των Καραϊσκακίων παρουσίαζαν το πρόγραμμά τους. Τέλος στην πισίνα  του Μουζάκι Παλλάς ήπιαν το ποτό τους απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα. Η άλλη μέρα ήταν αφιερωμένη στη Λίμνη Πλαστήρα και τις ομορφιές της. Ανάμεσα σε άλλα επισκέφθηκαν τον Βοτανικό κήπο  και τον περιηγήθηκαν με οδηγό τον κ. Παπαντώνη Δημήτριο αλλά και το κέντρο ενημέρωσης όπου ο κ. Μπρουζιώτης Θεόφιλος τους μίλησε για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα.

Η  πόλη της Καρδίτσας με το Παυσίλυπο και την Πλατεία ήταν ο τελευταίος σταθμός των επισκεπτών πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής.. Όπως οι ίδιοι κατέθεσαν ήταν ένα τριήμερο γεμάτο  από σπουδαίες εμπειρίες αφού γνώρισαν καινούριους τόπους άγνωστους  για τους περισσότερους. Ανανέωσαν, φυσικά, το ραντεβού  και για την επόμενη χρονιά.