- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πίστωση 500.000 ευρω για τη μελέτη της σήραγγας Τυμπάνου

O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, συντρέχοντας σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την έγκριση συμπληρωματικής πίστωσης για την αποπεράτωση της μελέτης της σήραγγας Τυμπάνου.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Θανάσης Μπούρας, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής για την έγκριση σχετικής πίστωσης από εθνικούς πόρους ύψους 496.470 ευρώ. Με την πίστωση αυτή ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης διαμορφώνεται στα 1,8 εκατ. ευρώ.

Καθίσταται, πλέον, δυνατή η αποπληρωμή και η άμεση κατάθεση της μελέτης, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ένταξη του έργου στα χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή του.

Η σήραγγα Τυμπάνου είναι ένα μεγάλο έργο περιφερειακής και εθνικής σημασίας για τη διασύνδεση της Θεσσαλίας με την Άρτα και την Ιωνία οδό. Πρόκειται για τη λεγόμενη «μεσαία διάβαση» της Πίνδου που θα δώσει ζωή στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Αργιθέας και των Αγράφων. Η σήραγγα και τα συναφή οδικά έργα που ήδη γίνονται πραγματικότητα μέσω του Προγράμματος «Πίνδος» θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση στις περιοχές αυτές, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου πολλά χωριά βιώνουν τον οδικό αποκλεισμό και την απομόνωση.