- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παγωμένη η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, κι όμως η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας παραμένει υποτονική αποτυπώνοντας το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου, η κίνηση αυτή τη στιγμή είναι υποτονική και όλοι ελπίζουν σε κάτι καλύτερο τις προσεχείς ημέρες, δηλαδή τις παραμονές, οπότε και θα έχει πληρωθεί ο κόσμος.

Μέχρι στιγμής, και όπως μας εξηγεί ο κ. Αντωνίου, ο μόνος τομέας ο οποίος παρουσιάζει μια κάποια κινητικότητα είναι αυτός της διατροφής. Από την άλλη, στα είδη ένδυσης και υπόδησης τα πράγματα είναι εντελώς στάσιμα.

«Η κίνηση είναι πολύ υποτονική. Μόνον τα είδη διατροφής κινούνται αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος περιμένει μήπως πληρωθεί για να καλύψει τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του λόγω των ημερών κι αν περισσέψει κάτι από όλα αυτά τότε θα πάει και στη βιτρίνα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλ. Αντωνίου.

Οι καταναλωτές, επομένως, περιορίζονται – προς το παρόν τουλάχιστον – στις καθιερωμένες διερευνητικές ματιές περιμένοντας να πληρωθούν ή αγοράζουν μεν, αλλά πολύ περιορισμένα προσπαθώντας να καλύψουν τα απολύτως απαραίτητα, είτε δηλαδή τις ανάγκες τους για το σπίτι, είτε τις λοιπές τους υποχρεώσεις λόγω των ημερών (γιορτές κλπ).

Όλα τα καταστήματα της Καρδίτσας, πάντως, λειτουργούν αυτή την εβδομάδα  πρωί και απόγευμα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, ενώ υπάρχει επάρκεια και όλα τα προϊόντα μπορεί να τα βρει κανείς σε πολύ λογικές τιμές και ανάλογα πάντα με την τσέπη του.

Σε ό, τι αφορά στο εορταστικό ωράριο για τις ημέρες που ακολουθούν, αυτό έχει ως εξής :

-Παρασκευή 23/12: 8.30 – 14.00 και 17.30 – 21.00

-Σάββατο 24/12: 8.30 – 17.00

-Κυριακή 25/12 και Δευτέρα 26/12: ΚΛΕΙΣΤΑ

-Από Τρίτη 27/12 έως Παρασκευή 30/12: 8.30 – 14.00 και 17.30 – 21.00

-Σάββατο 31/12: 8.30 – 17.00

-Κυριακή 1/1 και Δευτέρα 2/1: ΚΛΕΙΣΤΑ

-Τρίτη 3/1: Επιστροφή στο ισχύον χειμερινό ωράριο