- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παιδικές Βιβλιοθήκες : Κάτι που μπορεί να θρυμματιστεί

Συνεχίζεται κανονικά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, ο 2ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της Τετάρτης ήταν «Κάτι που μπορεί να θρυμματιστεί»!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», τα παιδιά έφεραν μαζί τους απίθανα υλικά που θρυμματίζονται, όπως φρυγανιές, ρίγανη, φελιζόλ, μπεζέδες από γάμο!, κριτσίνια και πολλά άλλα!!!

Αφού διαβάσαμε το πολύ όμορφο βιβλίο του Frank Viva «ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας» από τις εκδόσεις Μέλισσα, με βάση τις πολύ ωραίες ιδέες και τις σημειώσεις της Αρχιτέκτονα Χαράς Μαραντίδου, από το σεμινάριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες έφτιαξαν πολύ όμορφες αρχιτεκτονικές και εικαστικές κατασκευές, όπως ένα ινδιάνικο χωριό, το πορτραίτο μια κοπέλας, έναν καναπέ και μία πεταλούδα πασπαλισμένη με ζάχαρη.

Στο τέλος έγινε κι ένα μικρό τσιμπούσι με τις φρυγανιές που περίσσεψαν!!!

Σκόνη και θρύψαλα, γυαλιά καρφιά τα κάναμε στην  παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού.

Ότι μπορούσαμε να θρυμματίσουμε και να το θάψουμε: πορσελάνινα αντικείμενα οικιακής χρήσης, κεραμικά … με την ελπίδα πως οι απόγονοί μας θα κάνουν ανασκαφή και θα εκτιμήσουν το θησαυρό μας μέσα στο χώμα, το θάψαμε!!!
Με αφορμή το εργαστήρι αρχαιολογίας που οργανώθηκε γνώρισαν οι μικροί εξερευνητές τον πολιτισμό και την ιστορία, μέσα από βιβλία και εικόνες με πολύτιμα ευρήματα.

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου οι δράσεις συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» με θέμα «ένα νόμισμα»!!!

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 [1] και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας [2] & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas [3]

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!