- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παιχνίδια στη βιβλιοθήκη, με αλεύρι, νερό και … ψάρεμα!!!

Με  την πιο διασκεδαστική και αγαπημένη έως τώρα δράση των παιδιών, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24  Ιουλίου και η 4η εβδομάδα των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου»

            Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, ξεκινά η τελευταία εβδομάδα του 1ου κύκλου των δραστηριοτήτων (ο 2ος κύκλος θα είναι από 24 Αυγούστου έως και 4 Σεπτέμβρη), με μία δράση, στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» με θέμα «Ίχνη πάνω στο ύφασμα…». Πολύχρωμα υφάσματα ράβονται και πλέκονται με νήμα, επιδέξια από τα χεράκια των παιδιών. Έτσι δίνουν την δίνουν την δική τους ερμηνεία στην έννοια ράβε- ξήλωνε.

Η ίδια δράση, λόγω της ιδιαιτερότητάς της και της δυσκολίας της, θα επαναληφθεί τη Τρίτη 28 Ιουλίου και την Πέμπτη 30 Ιουλίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», την Τετάρτη 29 Ιουλίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου».

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 11:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών, διότι οι περισσότερες απαιτούν γραφή και ανάγνωση. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!