- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΠΑΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το τερατούργημα κατά του περιβάλλοντος

Καταγγέλλουμε τη γνωστή τακτική της Κυβέρνηση, που μετά τις αλλεπάλληλες μόνιμες πλέον ΠΝΠ, εν μέσω πανδημίας και με απαγόρευση μετακινήσεων και διαδηλώσεων έρχεται να υλοποιήσει έναν ακόμα αντιλαϊκό στόχο για την επιτάχυνση των επενδύσεων αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο λαό, στο Περιβάλλον, στα δασικά οικοσυστήματα.

Αναφερόμαστε φυσικά στο νέο αντιπεριβαλλοντολογικό νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται στη βουλή κατ’ απαίτηση του ΣΕΒ, που πριν ένα χρόνο είχε ζήτησε ταχύτερη περιβαλλοντική αδειοδότηση των επενδυτικών σχεδίων. Να ποιες είναι οι δεσμεύσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση.

Με το νομοσχέδιο αυτό απαξιώνεται η Δασική Υπηρεσία, ακυρώνονται οι δασικοί χάρτες, γεγονός που νομιμοποιεί καταπατήσεις δασικών περιοχών, καταστρέφει το όποιο πλέγμα προστασίας υπήρχε στο Περιβάλλον και εντάσσει όλα τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην περιβαλλοντική πολιτική καταστρέφοντας ό,τι ανήκει στο λαό.

Μέσα από αυτό το νομοσχέδιο υλοποιείται η ταχύτερη αδειοδότηση των ΑΠΕ στα μονοπώλια, που οδηγούν σε περιβαλλοντική καταστροφή βουνών με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Και έχουμε πείρα εδώ στην περιοχή μας με την καταπάτηση και ιδιωτικοποίηση των βουνών μας, την ένταξή τους στην επιχειρηματική δράση, μια δράση που πάλι οι εργαζόμενοι θα χρυσοπληρώσουν.

Το ταξικό εργατικό κίνημα από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκε και πήρε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των περιβαλλοντολογικών εγκλημάτων Κυβέρνησης, αστικών κομμάτων αλλά και των ευθυνών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι προσφέρουν «θυσία» το περιβάλλον, ως άλλη Ιφιγένεια, στο βωμό της αξιοποίησης των κερδών του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νεολαία να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και συντασσόμενοι με το ταξικό εργατικό κίνημα να απαιτήσουν: