- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΠΑΜΕ: Σκάνδαλο κυβέρνησης – Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Με αφορμή την τρέχουσα συζήτηση γύρω από το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης και των ΚΕΚ, έχει σημασία να καταγραφεί πως η συγκεκριμένη μορφή δήθεν «εκπαιδευτικής» κατάρτισης αποτελεί αμαρτία πολλών ετών, που κορυφώθηκε στα χρόνια της κρίσης, για να ταϊστούν διάφοροι μεσάζοντες και «τρωκτικά».

Ανάμεσα σε αυτούς και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας η πλειοψηφία του οποίου χρόνια τώρα επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, το έχει μετατρέψει σε κέντρο σεμιναρίων μέσα και από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Και μη φανταστεί κανείς ότι γίνονται σεμινάρια για τα δικαιώματα των εργαζομένων, την αξία της ταξικής πάλης και τη δύναμη των εργαζομένων… Όχι βέβαια. Τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται χρόνια εκεί αφορούν την υγιή επιχειρηματικότητα και το «όφελος» των επιχειρήσεων από τους εργαζόμενους. Και φυσικά για αυτά χρηματοδοτούνταν και χρηματοδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ επί κάθε κυβέρνησης αδρά σε συνεργασία με διάφορα ΚΕΚ.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα από όλη αυτή την κατρακύλα και τη σαπίλα και μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα ας συνεχίσουν να αναδεικνύουν τις πραγματικές ανάγκες σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ας  τιμήσουν φέτος την εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας την Υγεία, τις υπηρεσίες, τη δουλειά και τη ζωή με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

Υ.Γ. Αν και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας παραμένει εξαφανισμένο από τους χώρους δουλειάς και χρόνια τώρα σιωπά στηρίζοντας όλη της αντεργατική πολιτική, να μην φανεί σε κανέναν παράξενο, αν κάνει κινητοποίηση τώρα ενάντια στην κατάργηση της τηλεκατάρτισης. Αχ… τον χάσανε τον μποναμά!!!