- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παράδοση σκυτάλης στην Προεδρία του Τμήματος Καρδίτσας του Ερυθρού Σταυρού

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς λήγει μια θητεία δεκατριών συνολικά ετών, του απερχόμενου Προέδρου του Περ/κού Τμ. Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας, κ. Κω/νου Αντωνόπουλο. Τίμησε την εμπιστοσύνη της Κεντρικής Διοίκησης και ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του Τμήματος. Με συνεχή συνεργασία και συμπαράσταση προώθησε τις δράσεις της Νοσηλευτικής και Κοινωνικής υπηρεσίας του τμήματος.

Στάθηκε με μεγαλοψυχία δίπλα στους υπαλλήλους, τους εθελοντές και βοήθησε τους ανήμπορους και αδύναμους με ανιδιοτέλεια. Αξιοποίησε στο μέγιστο και με απόλυτη διαφάνεια τις δωρεές ιδιωτών της πόλης μας, για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Χωρίς ίχνος προσωπικής φιλοδοξίας και με αξιοζήλευτη συνέπεια, μεθοδικότητα  κατόρθωσε να παρουσιάσει ένα ερυθροσταυρικό έργο απόλυτα ταυτισμένο με τις Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος. Ο κ. Αντωνόπουλος άφησε στο πέρασμα του την αύρα της δημιουργικότητας, της θετικής προσφοράς, την αύρα της λεβεντιάς και της καλοσύνης του.

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα  με  την παρουσία των μελών του Δ.Σ. καθώς και των υπαλλήλων του Τμήματος,  πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή της προεδρίας του Περιφερειακού Τμήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.  Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Κων/νος Αντωνόπουλος παρέδωσε την Προεδρία του Τμήματος, στον ιατρό κ. Βασίλη Γκιζλή.

Ο κ. Γκιζλής ευχαρίστησε θερμά  τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Αντωνόπουλο για την εμπιστοσύνη του, καθώς και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ιδιαίτερη τιμή να του αναθέσουν τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας. Δεσμεύτηκε, για όσο διάστημα έχει τη θέση αυτή, να υπηρετεί τους σκοπούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Κινήματος, όπως ο ανθρωπισμός, η αμεροληψία, η ουδετερότητα, η ανεξαρτησία και ο εθελοντισμός. «Αποτελεί προτεραιότητα και καθήκον μου να εξασφαλίσω, σε συνεργασία με το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο και το έμπειρο μόνιμο προσωπικό, την εύρυθμη λειτουργία του εξαιρετικά νοικοκυρεμένου τμήματος που παρέλαβα, να στηρίξω τις δράσεις των πολυπληθών εθελοντών, να προωθήσω το επιχειρούμενο άνοιγμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

O Βασίλης Γκιζλής γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1976. Αποφοίτησε από την  Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Άσκηση και Υγεία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα και υποτροφία. Ειδικεύτηκε στη Γενική Ιατρική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική και στον Σακχαρώδη Διαβήτη στη Σχολή του Ε.Κ.Α.Β. και το Τζάνειο Νοσοκομείο αντίστοιχα. Από το 2007 υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαυρομματίου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου με τον βαθμό πλέον του Επιμελητή Ά.

Στην πορεία του έχει επιδείξει αξιόλογη ερευνητική, εκπαιδευτική και εθελοντική δράση. Αποτελεί μέλος της Επιτροπής Έρευνας της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, είναι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΕΠ εκπαιδευτής ενηλίκων καθώς και εκπαιδευτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης για τα σεμινάρια βασικής και εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής. Υπηρέτησε εθελοντικά επί σειρά ετών στο Κοινωνικό Ιατρείο του Νομού Καρδίτσας και την τελευταία διετία συμμετέχει στην εκπαίδευση των εθελοντών του Τμήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Διετέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας καθώς και της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής. Είναι παντρεμένος με τη Νικολέττα Κυρίτση και πατέρας δύο παιδιών.