- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παράταση των επιδομάτων ΚΕΑ και στέγασης

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας σας ενημερώνει ότι:

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού υπεγράφη και προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργική Απόφαση, με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους.

Συμπερασματικά, όλες οι αιτήσεις που έληγαν τον Νοέμβριο πήραν παράταση και δεν χρειάζεται να γίνουν μέσα στον μήνα. Η ανάγκη προσέλευσης των ωφελουμένων περιορίζεται στις περιπτώσεις υποβολής νέας αίτησης και αποκλειστικά έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού.

Οι πολίτες μπορούν πάντα να υποβάλλουν αίτηση μόνοι τους  με κωδικούς Taxis στους παρακάτω συνδέσμους:

  1. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

https://keaprogram.gr/ [1]

  1. Επίδομα Στέγασης

https://www.epidomastegasis.gr/ [2]

Πληροφορίες στα τηλέφωνα :

Κέντρο Κοινότητας: 2441100352, 2441100353

Παράρτημα Ρομά: 2441354712