- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παράταση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης στο Νοσοκομείο

Φέτος οι καθαρίστριες και οι φύλακες θα κάνουν γιορτές χάρη στο δικό τους αγώνα και στη δύναμή τους! Η παράταση των συμβάσεών ήρθε ως αποτέλεσμα της οργανωμένης διεκδίκησης των ίδιων των εργαζόμενων σε συντονισμό με άλλους φορείς υγειονομικών, εργαζομένων, αγροτών, συνταξιούχων και νεολαίας. Αποδεικνύεται ότι η κοινή δράση για την ανάδειξη του προβλήματος που αφορά τόσο τις οικογένειες των εργαζόμενων στους τομείς αυτούς όσο και συνολικά την υγεία όλου του λαού, μπορεί να φέρνει αποτελέσματα.

Η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των εργαζομένων με ημερομηνία λήξης, φέρει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων, των διοικήσεων σε νοσοκομεία, δήμους, περιφέρειες, κλπ. Είναι η άλλη όψη του νομίσματος των ιδιωτικοποιήσεων και των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), είτε με αναθέσεις σε εργολάβους είτε με την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των ίδιων των δημόσιων δομών και υπηρεσιών.

Οι διάφοροι «καλοθελητές» που ήθελαν είτε να ξεφουσκώσουν την αγανάκτηση των συμβασιούχων, είτε να σπείρουν την απογοήτευση μέσα από την ανάθεση της λύσης του προβλήματος σε μεσάζοντες, βουλευτές και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, παλιούς και νέους, πήραν την καλύτερη απάντηση. Οι εργαζόμενοι βρίσκουν τη δύναμη στην οργάνωσή τους και στο συντονισμό με τους άλλους συλλόγους και φορείς σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η όποια κατάκτησή τους μπορεί να είναι προσωρινή, εάν δεν βρίσκονται οι ίδιοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Τώρα χρειάζεται πιο δυναμικά και αποφασιστικά να οργανώσουν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να παλέψουν για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (καθαριότητας-φύλαξης), για προκήρυξη περισσότερων μόνιμων θέσεων καθαριότητας και φύλαξης με βάση τις αυξημένες ανάγκες,  στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά και πιο δυνατά με οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα!