- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παράταση υποβολής Δηλώσεων Συγκομιδής αμπελοοινικών προϊόντων

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα εξής: Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης συγκομιδής αμπελοοινικών προϊόντων για την τρέχουσα αμπελουργική περίοδο μέχρι και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020(καταληκτική ημερομηνία).

Η εν λόγω δήλωση αφορά όλα τα αμπελοτεμάχια της αμπελουργικής εκμετάλλευσης και είναι υποχρεωτική και για τις περιπτώσεις μηδενικής παραγωγής νεαρών φυτειών και για τις περιπτώσεις ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας παραγωγής από ακραία καιρικά φαινόμενα  και άλλα αίτια καταστροφής.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στις περιπτώσεις μη υποβολής των δηλώσεων

συγκομιδής εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας επιβάλλονται κυρώσεις που έχουν τη μορφή χρηματικού προστίμου σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στο ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32Α/11-2-2014)

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες των οποίων το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης είναι μέχρι καιένα (1) στρέμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στογραφείο Αμπελουργίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕΚαρδίτσας, στοτηλέφωνο24413 55249 (αρμόδιος γεωπόνος ο κ. Ε. Γκαραβέλος).