- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρέμβαση της ΕΟΑΣΚ για τις μεγάλες καταστροφές στο Νομό

Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας, πρώτα και κύρια, στις οικογένειες που θρήνησαν νεκρούς καθώς και σε όλους τους πληγέντες κατοίκους, τόσο του νομού μας, όσο και των άλλων νομών που «χτυπήθηκαν» και αυτοί από την κακοκαιρία.

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική (καταστροφές και ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά, αυτοκίνητα, σε έργα υποδομής, σε καλλιέργειες, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, τους κόπους μιας ζωής) και δεν φτάνει μόνο ο «κακός μας ο καιρός» ή τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα, όπως μας λένε συχνά – πυκνά τα τελευταία χρόνια για να δικαιολογήσουν τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες τους οι φορείς του κράτους (υπουργεία, περιφέρεια, δήμοι, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κλπ) που εδώ και χρόνια δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας στην περιοχή μας με αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και έργα υποδομής.

Θέλουμε να καταγγείλουμε τη στάση της κυβέρνησης που μέσω των εξαγγελιών της αλλά και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Καρδίτσα, προσπαθεί  να κρύψει τις  ευθύνες της  για τις ζημιές που έχουμε υποστεί.  Ταυτόχρονα προσπαθεί να μας χρυσώσει το χάπι με λόγια συμπόνιας, ψίχουλα και ψεύτικες υποσχέσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους Δήμους τα παρακάτω απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε, για να μην ξαναχαθούν ή κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και το βιός μας.

Η ΕΟΑΣΚ καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους (Α.Σ.), τους αγροτοκτηνοτρόφους των χωριών να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης και διεκδίκησης στα χέρια τους.

Να συσπειρωθούν γύρω από την Ομοσπονδία και τους Α.Σ. και να είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες διεκδίκησης στα παραπάνω αιτήματα.