- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παραδοσιακά & αυτοσχέδια παιχνίδια, εσωτερικού & εξωτερικού χώρου

Με μια όμορφη δραστηριότητα, συμμετείχαν οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, στις εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, το πρωί, στο χώρο του Άλσους του Παυσιλύπου, παίξαμε παραδοσιακά και αυτοσχέδια παιχνίδια με τη συμμετοχή των νέων του «Θεοδωρίδειου» Κέντρου Ορίζοντες και τα παιδιά του Δ2 τμήματος, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, που συνοδεύονταν από τον εκπαιδευτικό του Κύριο Φώτη Τσέλιο.

Ξεκινήσαμε διαβάζοντας τα βιβλία «Το ποδηλατάκι – ήλιος» της αγαπημένης μας Αγγελικής Βαρελλά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και το «Τρελό μου αμαξίδιο» του Μερκούριου Αυτζή, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι, συνεργάστηκαν και έφτιαξαν ένα μεγάλο  παζλ (που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος του Κέντρου Ορίζοντες Ηλίας Τσουμάνης)με το ποδηλατάκι-ήλιο, και ένα μεγάλο τοτέμ με χαρούμενα χρώματα και σχέδια, γεμάτα κίνηση!

Στη συνέχεια η καθηγήτρια χορού Κυρία Ξένια Παπαθανασίου, γύρω από ένα θάμνο, έκανε στα παιδιά παιχνίδια χορού και κίνησης. Ενώ στο το τέλος, παίξαμε «δροσερά» παιχνίδια ισορροπίας και το παραδοσιακό σχοινάκι!

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες θα συμμετέχουν και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 10 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι, επί της οδού Υψηλάντου, από το ύψος της Οδού Μ. Αλεξάνδρου, έως τη διασταύρωση με την οδό Κουμουνδούρου, για να παίξουμε μαζί «Παραδοσιακά παιχνίδια δρόμου για μικρούς  & μεγάλους».

Σας περιμένουμε όλους με τα ποδήλατά σας για να παίξουμε τα πιο πρωτότυπα και διασκεδαστικά παιχνίδια!!!