- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παραιτούμαστε από τη θέση του αιρετού των ψευδοεκλογών της 7ης Νοέμβρη στο ΠΣΥΠΕ Καρδίτσας

Μετά την επίσημη ανακήρυξη ορισμού σειράς εκλογής και διορισμού αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο  ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας δηλώνουμε τα εξής:

Υποβάλλουμε τις παραιτήσεις των «εκλεγμένων» μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) για τις  θέσεις των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε τις τηλε-εκλογές παρωδία στις οποίες γύρισε την πλάτη το σύνολο σχεδόν του κλάδου. Η κίνηση μας αυτή είναι η συνέχεια της αταλάντευτής στάσης μας από την κατάθεση ακόμη των υποψηφιοτήτων μας, ακολούθως των αιτήσεων απόσυρσης (που δεν έγιναν δεκτές από το ΥΠΑΙΘ)  και καταληκτικά αποτελεί εφαρμογή των  θέσεων των συλλόγων  και της ΔΟΕ.

Η εκλογική διαδικασία-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου δεν έχει την παραμικρή νομιμοποίηση και δεν θα συναινέσουμε με τη συμμετοχή μας στα «ψευδουπηρεσιακά» συμβούλια και στα σχέδια της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για να καταργηθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών. Η μόνη λύση για το ΥΠΑΙΘ είναι η παράταση θητείας των αιρετών που αναγνωρίζει ο κλάδος ως νόμιμα εκλεγμένους από τις εκλογές του 2018 και να διεξαχθούν άμεσα εκλογές  ανάδειξης αιρετών με δια ζώσης διαδικασία, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Μέχρι τότε δεν συμμετέχουμε σε κανένα υπηρεσιακό συμβούλιο και δεν συναινούμε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Των Στέφανου Θεολόγη, Βάϊου Κουτή (τακτικοί), Βασίλη Ακρίβου και Μαρίας Μητσοπούλου (αναπληρωματικοί)