- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παραμονή πρωτοχρονιάς στη Λίμνη των 20 ευχών

Μία μοναδική γιορτή Παραμονή Πρωτοχρονιάς ετοίμασε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα για τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους .Στις 5..30 το απόγευμα, στην πλαζ Πεζούλας αποχαιρετάμε το 2019 και υποδεχόμαστε το νέο έτος 2020, μέσα από τη Σύγχρονη Τέχνη και ειδικότερα τον μοντέρνο χορό.

Το γνωστό καλλιτεχνικό εργαστήρι «Δρυάδες Εν Πλώ», παρουσιάζει μία σπουδαία performance χοροθεάτρου, με θέμα το τελευταίο έργο του εικαστικού Γιάννη Τρούκη «Η λίμνη των 20 ευχών». Αξίζει να σημειωθεί ότι τούτες τις ημέρες συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατό του και η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Η χορογραφία είναι της Μαρίας και Λίλιας Καραπαναγιώτη, τη μουσική έγραψε ο Ανδρόνικος Τρούκης. Το έργο θα αποδώσουν «οι Δρυάδες εν Πλω» με φυσικό σκηνικό τη λίμνη Πλαστήρα, ακριβώς γι’ αυτό η παράσταση θα υλοποιηθεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, αφού αυτές είναι αναπόσπαστο μέρος της performance.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρωθούν με το άναμμα εκατοντάδων κεριών από το κοινό, το οποίο θα αφήνει επιπλέοντα να ταξιδεύουν στα νερά της λίμνης μαζί με τις ευχές. Το θέαμα αναμένεται να είναι μοναδική εικαστική εμπειρία για όσους θα βρίσκονται εκεί!

Ο Δήμος λίμνης Πλαστήρα έχει προμηθευτεί εκατοντάδες κεριά σε ειδικές χάρτινες συσκευασίες οι οποίες θα είναι στη διάθεση του κοινού δωρεάν. Στους επισκέπτες επίσης θα προσφερθούν γλυκίσματα, κρασί και τσίπουρο Μεσενικόλα. Σημειώνεται ότι η παράσταση θα γίνει ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες. Οι δρόμοι είναι πάντα ανοιχτοί, καθότι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο έχει ληφθεί μέριμνα.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να αποκτήσει η λίμνη Πλαστήρα τις δικές της Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες ενώ έχουν έντονο το χρώμα της Παράδοσης, ταυτόχρονα κρατούν ανοιχτό το παράθυρο στο Μέλλον και το διεκδικούν. Στόχος είναι να ενισχυθεί η τουριστική ταυτότητα και να γίνει η λίμνη δημοφιλής προορισμός για τις γιορτές των Χριστουγέννων.