- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρατείνεται μέχρι το 2022 η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Μουζακίου

Την έγκριση διάθεσης πίστωσης 167.532 ευρώ για την απρόσκοπτη  συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Μουζακίου, μέχρι τις 30-6-2022, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Στο Κέντρο Κοινότητας Μουζακίου εργάζονται 2 άτομα – κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος- ενώ ο  αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται σε 800 άτομα.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μουζακίου  Φάνη Στάθη,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρατείνει μέχρι τα μέσα  του 2022 τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Μουζακίου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με ολοκληρωμένο σχέδιο, σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα αρμόδια Υπουργεία,  διασφαλίζουμε  τη συνέχιση αλλά και την αναβάθμιση της λειτουργίας όλων των Κοινωνικών Δομών της Περιφέρειας, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα  στις απαιτήσεις της εποχής.  Οι  άνθρωποι  που βρίσκονται στο περιθώριο είναι πολλοί και χρειάζονται στήριξη  στην πράξη. Παράλληλα, ενισχύουμε την απασχόληση γιατί πιστεύουμε ότι ο αποτελεσματικότερος  τρόπος για τη καταπολέμηση της φτώχειας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι αποκλειστικά η πολιτική  χορήγησης επιδομάτων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες

Το  Κέντρο Κοινότητας Μουζακίου εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Δήμου, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, με στόχο τη διάχυση της πληροφορίας αναφορικά με υπηρεσίες και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα προς όλους τους πολίτες. Επίσης, πέρα από τη διάχυση της πληροφορίας, τα Κέντρα Κοινότητας παρέχουν και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης. Είναι δομές που λειτουργούν συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστούν ή υποκαθιστούν, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, αλλά διευρύνουν το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες-ωφελούμενους. Στα Κέντρα Κοινότητας γίνεται υποδοχή και καταγραφή των ωφελουμένων, με στόχο τη διάγνωση των αναγκών τους και την προώθηση τους σε Υπηρεσίες, Δομές και Προγράμματα που υφίστανται την τρέχουσα χρονική στιγμή και έχουν ως αντικείμενο την κοινωνική υποστήριξη ενδυνάμωση και ένταξή τους (ΟΑΕΕΔ, ΕΣΥ, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Ψυχικής Υγείας κλπ). Συγχρόνως στο Κέντρο Κοινότητας γίνεται υποδοχή των αιτήσεων για το ΤΕΒΑ, το ΚΕΑ, την ανθρωπιστική βοήθεια και τα προνοιακά επιδόματα. Η Δομή θα λειτουργεί έως 30/6/2022 υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρδίτσας. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Μουζακίου.