- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρεμβάσεις της 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας

Την Παρασκευή  19 Ιουλίου 2019 στις 13:00 μ.μ.  επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της   8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας  η Κα Παπανικολάου Ιωάννα  σύζυγος του εκλιπόντος Αθανασίου Κωτούλα σε ορειβατικό ατύχημα στην κορυφή του Στεφανιού Ολύμπου (από την πλευρά των Καζανιών) στις 24 Ιουλίου 2018, συνοδευόμενη από τον διασωζόμενο στο ίδιο ατύχημα Ζαρουλέα Δημήτριο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εκφράσει τις ευχαριστίες της  προς την 8η ΕΜΑΚ  και εν γένει στο Πυροσβεστικό Σώμα  για την προσπάθεια να απεγκλωβιστεί η σωρός του εκλιπόντος από την ορθοπλαγιά και να παραδοθεί στους οικείους του καθώς επίσης  και της διάσωσης του Ζαρουλέα Δημητρίου. Επίσης η κα Παπανικολάου Ιωάννα απηύθυνε πρόσκληση προς την  Υπηρεσία μας να παρευρεθεί στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη κορυφή του Ολύμπου και σε υψόμετρο 2.850μ πλησίον της ορθοπλαγιάς του Στεφανιού.

Αναφορικά με την  επιχείρηση διάσωσης της 24/7/2018 επισημαίνουμε ότι επιχείρησαν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες: 11 υπάλληλοι της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, 6 της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης , 3 της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, 4 της 4ης ΕΜΑΚ Κομοτηνής, 4 της Π.Υ. Κατερίνης  και 3 Εθελοντών της Ε.Ο.Δ.   Σύνολο: 31 Διασώστες και η επιχείρηση διήρκησε έως τις 26/7/2018.

Κατά την  επίσκεψή τους στην 8ΗΕΜΑΚ , παρευρέθη  ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής  Διοίκησης Θεσσαλίας Ταξίαρχος Χρήστος Σπαθούλας ο οποίος ήταν και ο αποδέκτης των ευχαριστιών τους καθώς επίσης ο Δτης της 8ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Λάμπρος Κίτσιος και στελέχη της Υπηρεσίας.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  αντιπροσωπεία  τεσσάρων (4) υπαλλήλων της 8ης ΕΜΑΚ παρευρέθη στο ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν του Αθανασίου Κωτούλα.