- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στο 1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας

Στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 5 Απριλίου,  στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Καρδίτσας, εκδήλωση- παρουσίαση του βιβλίου της κ. Ελένης Αναστασοπούλου « Το Σανταλάκι » Το παραμύθι  αυτό απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε μεγάλους και πραγματεύεται το σκληρό ζήτημα του προσφυγικού καθώς και το θέμα της μετανάστευσης που απασχολεί έντονα τη χώρα μας . Σύμφωνα με το βιβλίο κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει στο σπίτι του με ασφάλεια, σ’ έναν κόσμο δίκαιο, με φίλους και παιχνίδια χωρίς να έχουν θέση στη ζωή του, η βία και η φτώχεια.

Την  εκδήλωση επιμελήθηκε η φιλόλογος , κ. Ντάλλα Φανή και τα σκηνικά η καθηγήτρια των εικαστικών κ. Μαχαίρα Αναστασία.  Η παρουσίαση του βιβλίου πλαισιώθηκε με θεατρικά δρώμενα   εμπνευσμένα μέσα από το παραμύθι από τους μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης  Νταουτά Κ., Ντέρα Δ. , Ψαθά Μ., Τολιοπούλου Δ., Μαυρογιάννη Κ., Κολοβού Σ., Χατζή Κ. και Σαμαρά Χ., ενώ την αφήγηση έκανε η μαθήτρια της Γ΄τάξης Γραμματιάνα Ζούμπου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μιχάλης Παπανούσκας, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Διαμαντής,  η Υπεύθυνη Εκπ/κών Θεμάτων Καρδίτσας κ. Καραγιάννη Γεωργία-Κωνσταντία, η συγγραφέας του βιβλίου κ. Ελένη Αναστασοπούλου αλλά και μέλη του Συλλόγου  Γονέων και Κηδόμενων του σχολείου.