- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρουσίαση πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων

Τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των σχολικών και πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι δραστηριότητες αυτές θεωρούμε ότι προάγουν το πνεύμα του σχολείου, δημιουργούν προϋποθέσεις για συνεργασία, για έρευνα και για ευαισθητοποίηση πάνω σε καίρια ζητήματα, καθώς και για συνειδητοποίηση του παρελθόντος.

Τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν είναι τα εξής:

1) «Καρδίτσα μια πόλη του χθες και του σήμερα». Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο και στο ιστορικό κέντρο της  πόλης.

2) «Εκκλησιαστικά Μνημεία και Βυζαντινά Μοναστήρια», με παράλληλη επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά και στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

3) «Παράκτιοι μικροοργανισμοί».

4) «Μεσόγειος: ένας παράδεισος στο μέσον της γης».

Τα προγράμματα αυτά υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λευκίμμης, το οποίο επισκέφτηκαν οι μαθητές, συμμετείχαν σε δραστηριότητες κι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά στοιχεία της πανίδας, της χλωρίδας και των παράκτιων μικροοργανισμών της περιοχής.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση αυτή και υποσχέθηκαν με ιδιαίτερη ζέση ότι θα εξερευνήσουν καινούρια μονοπάτια την επόμενη σχολική χρονιά.