- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρουσίαση του Βιβλίου: Η Ετυμολογία των Λέξεων στην καθημερινή ζωή

Οι εκδόσεις ΦΑΩΣ και το βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Παπαποστόλου «Η Ετυμολογία των Λέξεων στην καθημερινή ζωή» το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ (5ος όροφος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Κουτσώνης, φιλόλογος, ο Δημήτρης Ρήτας, φιλόλογος, στιχουργός, Δ/ντής του Περιφερειακού Θεάτρου Θεσσαλίας και ο Σπύρος Λάππας, δικηγόρος, βουλευτής Καρδίτσας. Το βιβλίο επιμελήθηκε η Ευαγγελία Ντούφα, φιλόλογος, η οποία θα συντονίσει την παρουσίαση.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε αναγνώστη με ευαισθησία και αγάπη για την ελληνική γλώσσα. Η νεοελληνική γλώσσα αποτελεί συνέχεια της αρχαιοελληνικής. Η αρχαία Ελλάδα με το μοναδικό πολιτισμό κληροδότησε την αρχαιότερη και πλουσιότερη γλώσσα στην Ευρώπη. Το βιβλίο αποτελεί μια σπονδή στον ελληνικό πολιτισμό. Οι λέξεις που επιλέχθηκαν χρησιμοποιούνται στον καθημερινό προφορικό και γραπτό λόγο. Το Σάββατο το απόγευμα θα απολαύσουμε το υπέροχο ταξίδι των λέξεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ο Τάσος Παπαποστόλου γεννήθηκε στη Λοξάδα Καρδίτσας, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία. Ζει και εργάζεται στην Καρδίτσα.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ, Μπλατσούκα 22 και Βάϊου Τζέλλα, Καρδίτσα, Τηλέφωνο 2441071923.