- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρουσίαση του βιβλίου Το δέκατο έβδομο κιβώτιο του κ. Δ. Λεϊμονή

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη και το συγγραφέα κ. Διονύση Λεϊμονή, παρουσιάζει στις 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 17:00, το βιβλίο “Το δέκατο έβδομο κιβώτιο”.

Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, με σκοπό την  ενδυνάμωση της σχέσης του με το κοινό αλλά και την ανάδειξη θεμάτων που σχετίζονται με το αρχαιολογικό έργο, μέσα από τη σύγχρονη λογοτεχνία.

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο αρχαιολόγος της ΕΦΑ Καρδίτσας, κ. Κ. Βουζαξάκης. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται ο συγγραφέας κ. Δ. Λεϊμονής, ο οποίος θα συνομιλήσει με το κοινό σχετικά με το βιβλίο και για την συγγραφή του.

 

Ο κ. Δ. Λεϊμονής είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων του Φιλολογικού τμήματος με κλασσική ειδίκευση και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (καθηγητής Στο 3ο  Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας Βόλου). Ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ενώ  έχει λάβει διακρίσεις για διηγήματα, παραμύθια αλλά και ποιήματά του.

“Το δέκατο έβδομο κιβώτιο”, αποτελεί ένα παιδικό διήγημα που συνδυάζει γοητευτικά την περιπέτεια με την φαντασία, γύρω από το κεντρικό θέμα των ερευνών που έχουν γίνει κατά καιρούς από προσωπικότητες, όπως ο ωκεανογράφος Ζαν-Ζακ Κουστό, και από φορείς, όπως η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων για την αναζήτηση του χαμένου κιβωτίου στο ναυάγιο του πλοίου του λόρδου Έλγιν στην περιοχή των Κυθήρων. Μία παρέα παιδιών μπλέκει σε μια περιπέτεια που θα της μείνει αξέχαστη και σας καλεί να την μοιραστείτε μαζί της.

 

 

Πληροφορίες:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας (τηλ. 24410-61564, efakar@culture.gr [1], hhttp:\\ldepka.culture.gr )

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας (τηλ. 24410-25219, amk@culture.gr [2], fb/AρχαιολογικόΜουσείοΚαρδίτσας)