- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρουσιάζεται το βιβλίο : Η Ιστορία της Ε.Λ.Μ.Ε. Καρδίτσας 1923-2012

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών προσκαλεί όλους τους Καρδιτσιώτες την Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 18.30′ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών στο κέντρο της Αθήνας {οδός Αμερικής 17, ΑΘΗΝΑ (Κολωνάκι) – 4ος όροφος} στην εκδήλωση που οργανώνει παρουσίασης του βιβλίου του Καρδιτσιώτη συγγραφέα και πρ. Προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε. Καρδίτσας, Δημητρίου Μπίτσιου, με τίτλο «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – 1923-2012».

Η εκδήλωση θα έχει ειδικό αφιέρωμα στους Καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης που υπηρέτησαν στα σχολεία όλου του Νομού Καρδίτσας από το 1923 μέχρι και σήμερα. Πέρα από τις σύντομες ομιλίες για το βιβλίο από τους εκλεκτούς ομιλητές, ο λόγος θα δοθεί στο ακροατήριο και στους Καρδιτσιώτες που φοίτησαν στα σχολεία της Καρδίτσας, για να μεταφέρουν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους από τα μαθητικά τους χρόνια και τους παλιούς καθηγητές τους.

Το δε βιβλίο που θα παρουσιαστεί καταγράφει με γλαφυρό τρόπο όλη την ιστορία της εκπαίδευσης στην Καρδίτσα, κάνει αναλυτική αναφορά στους Καθηγητές και στα σχολεία όλου του Νομού Καρδίτσας και συνοδεύεται από πλήθος παλαιών φωτογραφιών Καθηγητών και μαθητών, Πρόκειται για μία πολύ επιμελημένη έκδοση που εξιστορεί όλη την πορεία της Ένωσης των Καθηγητών της Καρδίτσας, την οποία υπηρέτησε παλαιότερα ως Πρόεδρος της ο συγγραφέας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δημήτριος ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ, Εκπαιδευτικός – πρ. μέλος Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και

Βασίλειος ΖΩΓΡΑΦΟΣ, Φιλόλογος – πρ. Λυκειάρχης

Σύντομη παρέμβαση για το βιβλίο θα πραγματοποιήσει ο Δημήτριος ΣΙΟΥΦΑΣ, πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, Κων/νος Κουσαής.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ

Site: www.karditsiwtes.gr

τηλ.210.3301370
e-mail: s.a.karditsiwtwn@gmail.com