- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρουσιάστηκε η τουριστική πολιτική του Δήμου Ιτάμου

Νέες εκδόσεις για όλα τα τουριστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Το έλλειμμα στην προβολή του Δήμου Ιτάμου, έρχονται να καλύψουν οι νέες εκδόσεις για όλα τα τουριστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και μνημεία της περιοχής, καθώς και η συντονισμένη προσπάθεια δημοτικής αρχής και ιδιωτών για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και στο χώρο της διαμονής. Ο Δήμαρχος Ιτάμου κ. Βασίλης Τσαντήλας παραχώρησε συνέντευξη τύπου καταθέτοντας το όραμά του για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ παρουσίασε τα καινούρια έντυπα. Συγκεκριμένα ο κ. Τσαντήλας ανέφερε: «Ο Δήμος Ιτάμου, γεωγραφικά και τουριστικά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αφού:

1) Διασχίζεται από τον τουριστικό άξονα της λίμνης Πλαστήρα (Καλλίθηρο – Ραχούλα – Καστανιά – Φράγμα λίμνης και Μητρόπολη – Ι.Μ. Κορώνας – Καστανιά).

2) Αποτελεί κομβικό σημείο στη νέα υπό κατασκευή οδική τουριστική αρτηρία: Καρπενήσι – Βελούχι – Φουρνά – Νεράιδα – Γιαννουσέικα – Καστανιά – Λίμνη Πλαστήρα – Μουζάκι – Περτούλι – Μετέωρα.

3) Προωθείται η οδική σύνδεση με Καρπενήσι μέσω Σαρανταπόρου και Αγρίνιο μέσου Νεράιδας – Μαυρομάτα Ευρυτανίας.

4) Διαθέτει το Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα, που είναι σημείο αναφοράς των επισκεπτών.      

5) Η στρατηγική γεωγραφική θέση του Δήμου Ιτάμου, συνδυάζεται ακόμη:

α) Με το μοναδικό σπάνιο και πλούσιο απείραχτο φυσικό περιβάλλον, με έμφαση την λίμνη Πλαστήρα και τα φαράγγια του Ταυρωπού ποταμού και Άσπρου, τελευταία καταφύγια της άγριας πέστροφας.

β) Τα σημαντικά μνημεία πολιτισμού σε ευκοπροσβάσιμες θέσεις και

γ)Τα σημεία που αναδεικνύει με παρεμβάσεις του ο Δήμος Ιτάμου:

Ο Δήμος Ιτάμου, μειονεκτεί σήμερα στην υποδομή υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών (ξενοδοχεία, ξενώνες, εστιατόρια) και προς αυτή την κατεύθυνση μόνον ο Δήμος επενδύει και ελάχιστα οι ιδιώτες».

Η κ. Κωνσταντίνου

Η Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιτάμου κ. Ευαγγελία Κωνσταντίνου, η οποία είναι υπεύθυνη και για το δασικό χωριό «Δρυάδες», ανέφερε: Θεωρώντας ότι ο τουρισμός και ο πολιτισμός είναι τα δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ιτάμου σε συνδυασμό με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Ιτάμου, συμμετέχει και συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση της Τουριστικής Πολιτικής του Δήμου με συγκεκριμένες παρεμβάσεις :

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ

Στην προσπάθεια μας, τουριστικής προβολής του Δήμου και προσέλευσης επισκεπτών εφαρμόζουμε μια συγκεκριμένη πολιτική:

     1) Έκδοση τουριστικών εντύπων,

     2) Τηλεοπτική και Ραδιοφωνική προβολή του Δήμου

     3) Προβολή σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας

     4) Συμμετοχή σε εκθέσεις Τουρισμού

     5) Οργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

     6) Απευθυνόμαστε σε όλη την Ελλάδα, αλλά και απευθυνόμαστε και στους Καρδιτσιώτες για επίσκεψη στο Δήμο μας διότι πιστεύουμε ότι ο άμεσα εσωτερικός τουρισμός είναι πιο σημαντικός.

     

Οι νέες καλαίσθητες εκδόσεις, έχουν επίσης μία πολιτική φιλοσοφία:

Α) Προβάλλουν ένα στοιχείο του Δήμου και ταυτόχρονα γίνεται πάντρεμα με τα υπόλοιπα σημεία τουρισμού του Δήμου.

Β) Συνδυάζουν τον φυσιολατρικό Τουρισμό (Δασικό Χωριό «Δρυάδες) με το Ιστορικό (Μουσείο Φλωράκη), τον Εκπαιδευτικό (Κέντρο Χλωρίδας και Πανίδας στην Καστανιά), (Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Καλλίθηρο) με τα μνημεία του Δήμου.

          Αυτή η φιλοσοφία προσέλκυσης επισκεπτών πιστεύουμε ότι θ’αποδώσει συνολικά και στο ν. Καρδίτσας και τον Δήμο Ιτάμου.

          Για την έκδοση των εντύπων, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το ΥΠΕΧΩΔΕ για την οικονομική συνδρομή και τουν εκδότες αδελφοός  Ζαρζώνη, καθώς και τους ιδιώτες Χρ. Διαμαντή και Α. Παπαδάκο υπεύθυνους λειτουργίας των Δημοτικών ξενώνων Καστανιάς και Αμαράντου αντίστοιχα.

          Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί το Λεύκωμα του Δήμου Ιτάμου, προϋπολογισμού 40.000€ από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και ειδικά έντυπα για το Καλλίθηρο, Αμπελικό και Ταυρωπό ποταμό (Καροπλέσι – Νεράιδα).

          Ήδη τα εκδοθέντα έντυπα ταχυδρομούνται σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους Δήμους, Νομαρχίες, Υπουργεία, ΚΑΠΗ, Τουριστικά Γραφεία όλης της χώρας.