- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο της Σόνιας Κοζιού

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Σόνιας Κοζιού με τίτλο “Από το χοροστάσι στην πίστα-Φύλο και παραδοσιακή μουσική στην περιοχή της Καρδίτσας”, που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής “Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ” και οι εκδόσεις Πεδίο και η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής με μεγάλη επιτυχία. Τρεις σημαντικοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ο Λάμπρος Λιάβας, Καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Λαογράφος Ευάγγελος Αυδίκος, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Λαογράφος Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, παρουσίασαν το βιβλίο της συγγραφέα στο αναγνωστικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε την αίθουσα της Παλιάς Βουλής και το οποίο επιδοκίμασε τους ομιλητές  αρκετές φορές με το θερμό του χειροκρότημα.

Ξεχωριστή ήταν η παρέμβαση που έκανε ο Ανθρωπολόγος Παύλος Κάβουρας και επιβλέπων καθηγητής της συγγραφέα, ο οποίος περιέγραψε το ταξίδι της ολοκλήρωσης του διδακτορικού, καρπός του οποίου ήταν αυτό το βιβλίο. Επίσης σημαντική ήταν η συμβολή του Μηνά Βιντιάδη, συγγραφέα-Δημοσιογράφου και φίλου της Καρδίτσας, που συντόνισε την όλη εκδήλωση, της Βασιλικής Καρακώστα, Μουσικού-Ερμηνεύτριας, η οποία με τα τραγούδια συγκίνησε και ταξίδεψε το κοινό, καθώς και της Αθανασίας Καλογιάννη, Θεατρολόγου-Ηθοποιού, η οποία με τον θεατρικό της λόγο έδωσε ζωή σε δυο από τις ηρωίδες του βιβλίου.
Στην τρίτη αυτή παρουσίαση του βιβλίου της Σόνιας Κοζιού ήταν όλοι παρόντες. Πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, πολιτικοί, συγγενείς, άνθρωποι του πολιτισμού, φοιτητές από το Τμήμα Λαογραφίας, ένα υπέροχο κοινό, που απόλαυσε την επιμελημένη αυτή εκδήλωση.