- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παρόχθια συστήματα άρδευσης εγκατέστησε στην Κρανιά ο Δ. Μουζακίου

Στην εγκατάσταση παρόχθιων συστημάτων άρδευσης προχώρησε ο Δήμος Μουζακίου στο αγρόκτημα της Κρανιάς με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών.

Ήδη η άρδευση στην Κρανιά γίνεται μέσω παρόχθιων συσημάτων με προφανές το όφελος για τους αγρότες καθώς το κόστος άρδευσης είναι κατά πολύ μικρότερο όταν αυτή γίνεται με ηλεκτρικό ρεύμα παρά με πετρέλαιο.

Το ζήτημα για την τοποθέτηση των παρόχθιων συστημάτων άρδευσης είναι μία δράση του Δήμου Μουζακίου η οποία άρχισε με την εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας χρήσης νερού για το αρδευτικό δίκτυο και ολοκληρώθηκε με την καταβολή στη ΔΕΗ του απαιτούμενου ποσού. Είναι γεγονός πως το όλο εγχείρημα ήταν χρονοβόρο, αλλά η επιμονή και η πίστη του Δημάρχου κ. Κωτσού και της Δημοτικής Αρχής στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία με τον νεοσυσταθέντα ΤΟΕΒ Κρανιάς έφερε σε πέρας το έργο και πλέον η φθηνή άρδευση στην Κρανιά είναι πραγματικότητα.

«Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο μας. Έχουμε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα αυτή και έχουμε δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση ιδρύοντας την Αντιδημαρχία Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να συμβάλουμε στην ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειάζονται αλλαγές και διαφορετική φιλοσοφία για να γίνει αυτό και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Στο ζήτημα της Κρανιάς προχωρήσαμε στην υλοποίηση μίας δέσμευσή μας προς τους παραγωγούς του χωριού καθώς  με την εγκατάσταση των παρόχθιων συστημάτων άρδευσης θα μειωθεί κατακόρυφα το κόστος παραγωγής. Επίσης ένα μεγάλο στοίχημα για τη Δημοτική μας Αρχή ήταν η ίδρυση και λειτουργία ΤΟΕΒ στην Κρανιάς και πραγματικά είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη λειτουργία του συγκεκριμένου οργανισμού» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.