- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαν/ρσάλων κ.κ. Τιμόθεου

Η Ανάσταση του Χριστού είναι το μεγαλύτερο γεγονός της λειτουργικής μας ζωής. Είναι των σκυθρωπών το πέρας και η αρχή της νέας ζωής. Είναι η ημέρα της ανακαινίσεως του ανθρώπου. Των εορτών η εορτή! Πάνω στο θαύμα της Αναστάσεως στέκει η Εκκλησία του Χριστού και ολόκληρος ο κόσμος βιώνει αυτό το μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός, ο Θεός σαρκούται, διδάσκει, θαυματουργεί, εκουσίως παθαίνει «πάθος σωτήριον», σταυρούται και ενδόξως ως Θεός ανασταίνει τριήμερος.

Αυτή η τριήμερος Ανάσταση πραγματώνεται, αφού πρώτα ο Χριστός κατήλθε εις τον άδη της αμαρτίας, στις έσχατες καταστάσεις της ανθρώπινης πτώσεως, εις τον άδη των ανθρωπίνων καρδιών, εις τον άδη της απόρριψης, της κοροϊδίας, του ψεύδους, της απάτης, της φιλαυτίας, του εγωισμού και πάλεψε δυναμικά και καθοριστικά με τις αιώνιες καταστάσεις που αποξενώνουν τον άνθρωπο από τον Θεό. Πάλεψε με τον διάβολο, αυτό που διαβάλει το θέλημα του Θεού μπροστά στους ανθρώπους, πάλεψε με τον καθεστηκυία τάξη της αμαρτίας, της αποξένωσης και της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον Θεό και του ανθρώπυ από τον άνθρωπο.

Κατήλθε στα κατώτατα της γης και πάλεψε με τον άδη των καρδιών μας, με το σκοτάδι μας, με τον αρχέκακο σατανά, ο οποίος καραδοκεί και προσπαθεί να μας πάρει με το μέρος του, να μας κάνει δικούς του και στο τέλος, να μας συντρίψει.

Όμως ο αναστάς Κύριος μας συνέτριψε τους αιώνιους μοχλούς «»εξήλθε νικών και ίνα νικήση» και αφού ανήλθε, ανέστη εν νεκρών μετά την τριήμερο ταφή Του, έφερε τα λάφυρα της νίκης Του, ελευθέρωσε τους δεμένους από τον διάβολο και χάρισε σε αυτούς και σε μας ζωή αθάνατη, αιώνια, χαρά ανείπωτη, ελευθερία από την αμαρτία και τον θάνατο και μας χάρισε αιωνιότητα, ζωή μαζί Του απελευθερωμένη από τα πάλη και την αμαρτία.

Αδελφοί μου αγαπημένοι,

Για να πετύχουμε και να έχουμε στη ζωή μας αυτό που μας χάρισε ο λυτρωτής μας, ο αναστάς Κύριος μας, απαιτείται να απομακρύνουμε από την ζωή μας ότι μας αποξενώνει από τον Θεό και να πάρουμε μέσα μας ό,τι μας ενώνει με τον Κύριο μας και με τον αδελφό μας.

Μόνο μέσα στην Εκκλησία μας, που είναι η κιβωτός της σωτηρίας, ενωμένοι με τη ζωή Της, τα άγια μυστήριά Της, το Σώμα και το Αίμα του αναστημένου Κυρίου μας μπορούμε να ζήσουμε την Χαρά της Αναστάσεως, να αγιασθούμε, να γίνουμε δυνατοί για να μπορούμε να αντέχουμε στους πειρασμούς και τις δυσκολίες της ζωής και της καθημερινότητας, την ανέχεια, την φτώχεια, τον εμπαιγμό, την ανεστιότητα, την περιφρόνηση.

Ας δεχθούμε αυτά που μας χαρίζει ο Αναστάς Κύριος και ας τα χαρούμε στη ζωή μας…

 

Αδελφοί μου ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Χρόνια πολλά και ευλογημένα!

Ο Μητροπολίτης Σας