- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Περιοδεία Γ. Κωτσού σε χωριά της λίμνης Πλαστήρα

Σε συνέχεια των περιοδειών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στο Νομό Καρδίτσας,μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κωτσός επισκέφθηκε την Κυριακή 4/10/2020, χωριά του πληγέντα Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νάνο ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ζημιές που υπέστησαν δημόσιες υποδομές, επιχειρήσεις, κατοικίες, αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος υπολογίζεται στα 6,5 εκατ. Ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί περίπου 180 καταπτώσεις και καθιζήσεις σε πλαγιές, οικισμούς και δρόμους!

Επίσης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ανάγκη να ελεγχθεί και να αποτυπωθεί, με εκπόνηση σχετικής μελέτης, η λεκάνη της λίμνης Ταυρωπού μετά τις φερτές ύλες και τα χώματα που έπεσαν σε αυτή κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων το διήμερο 18-19/9/2020.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί η χρήση του Ταμιευτήρα σε ότι αφορά την υψηλή απόληψη ποσοτήτων ύδατος τους καλοκαιρινούς μήνες για αρδευτικούς σκοπούς.

Επιπλέον, ο κ. Νάνος διατύπωσε τον έντονο προβληματισμό του για την επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Ζήτησε δε τη συμβολή του Βουλευτή για να προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, η τον Υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα και να συζητηθεί το μείζον ζήτημα της ανάκαμψης του τουριστικού προϊόντος μετά την καταστροφική θεομηνία.

Ακολούθως ο κ. Κωτσός προχώρησε σε συναντήσεις με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Μορφοβουνίου κ. Σεραφείμ Νάνο, Πεζούλας κ. Λάμπρο Λιάπη, Φυλακτής κ. Ηλία Κορκοτάρα και την πρόεδρο της Τ.Κ. Μεσενικόλα κ. Ουρανία Ποδηματά, όπου συζήτησε την κατάσταση στα χωριά, δικές τους προτάσεις για αναγκαίες παρεμβάσεις και την επόμενη μέρα.

Προκειμένου να διαμορφώσει ιδία άποψη για τις ζημιές στην περιοχή, ο Βουλευτής επισκέφθηκε διάφορα σημεία του Δήμου όπου ο «Ιανός» έχει αφήσει εμφανή τα σημάδια του.