- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε πληγείσες περιοχές

Κοντά στους πληγέντες αγρότες του Φύλλου Καρδίτσας βρέθηκε κλιμάκιο της Τ.Ε του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Νίκο Τέγο και τον δημοτικό σύμβουλο Παλαμά εκλεγμένο με την Λαϊκή Συσπείρωση Βασίλη Μητράκο. Συνομίλησαν με κατοίκους του χωριού και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας για τις μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες που προκλήθηκαν από την ισχυρή χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών. Όπως τόνισαν και οι ίδιοι είναι η τρίτη κατά σειρά χαλαζόπτωση που έπληξε τόσο το Φύλλο όσο και τα γύρω χωριά την τελευταία περίοδο.

Όπως διαπιστώθηκε και από την επί τόπου επίσκεψη του κλιμακίου σε καλλιέργειες της περιοχής,  η καταστροφή αγγίζει το 100% κι έρχεται να επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο μικρομεσαίοι αγρότες εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που τους τσακίζει τόσα χρόνια με την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων.

Καταγγέλλει τόσο την κυβέρνηση της  ΝΔ όσο και τις προηγούμενες για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για τη διατήρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος δεν εξασφαλίζει στο 100% την αποζημίωση από όλες τις αιτίες καταστροφής στη φυσική και ζωική παραγωγή αλλά και γιατί κρύβουν  το γεγονός ότι η πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ που υποστηρίζουν, δεν χωράει την προστασία της παραγωγής των βιοπαλαιστών αγροτών.

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και απαιτεί την άμεση αποζημίωση τους από τον ΕΛΓΑ στο 100% χωρίς καθυστερήσεις. Να αναθεωρηθεί ο αντιδραστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που δεν ασφαλίζει και αποζημιώνει πλήρως την παραγωγή,  να υπάρξει επαρκής κρατική χρηματοδότηση για τις αποζημιώσεις και να παρθούν μέτρα στελέχωσης του ΕΛΓΑ με μόνιμο ειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό.