- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πολιτιστικές Δράσεις του 5ου Λυκείου Καρδίτσας

Την Τετάρτη 9 Μαΐου, μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, όπου ξεναγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις και γνώρισαν τα έργα Καρδιτσιωτών ζωγράφων. Ακολούθως παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη διασκευασμένη έτσι, ώστε να ανταποκρίνεται σε μαθητικό κοινό, μια παράσταση η οποία οπτικοποίησε όλα όσα διδάσκονται για το αρχαίο θέατρο.

Την Πέμπτη 10 Μαΐου, οι μαθητές συμμετείχαν με δυο εισηγήσεις στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο, η μία εκ των οποίων σχετιζόταν και πάλι με το θέατρο. Η εισήγηση με τίτλο «Η ιστορία του Θεάτρου» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία από τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου Μπασιακούρα Χρυσάνθη και Χαντζή Αλεξάνδρα και ενθουσίασε τους μαθητές –συνέδρους, καθώς παρουσίασε την ιστορική διαδρομή του θεάτρου, διάσημους θεατρικούς συγγραφείς και εμπλουτίστηκε με βίντεο που περιελάμβαναν αποσπάσματα από γνωστές θεατρικές παραστάσεις.

Οι παραπάνω δράσεις αποτέλεσαν έναυσμα για να έρθουν οι μαθητές σε μια πρώτη επαφή με τον πολιτισμό και να καλλιεργήσουν την αισθητική τους, να ψυχαγωγηθούν εποικοδομητικά και να αποκομίσουν πλούσιες εμπειρίες.