- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πολυάριθμη χειμερινή ανάβαση στα Βαρδούσια από τον ΕΟΣΚ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας πραγματοποίησε τριήμερη εξόρμηση στα Βαρδούσια, το έβδομο σε υψόμετρο βουνό της Ελλάδας με την κορυφή του «Κόρακας» να υψώνεται στα 2495 μέτρα. Σαν προορισμός για χειμερινές ορειβατικές αναβάσεις διατηρεί τα πρωτεία χάρη στα δυο οργανωμένα καταφύγιά του που βρίσκονται στα 2000 μέτρα υψόμετρο και στο ψυχρό μικροκλίμα που διατηρεί χάρη στις πολλές ψηλές κορυφές του πάνω από τα 200 μέτρα. Τα Βαρδούσια είναι ο συνηθέστερος τόπος διεξαγωγής μαθημάτων των σχολών βουνού. Έτσι και ο ΕΟΣΚ επέλεξε σαν βάση το φιλόξενο καταφύγιο του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών για την διαμονή της πολυάριθμης ομάδας. Πραγματοποιήθηκαν μαθήματα χειμερινής ορειβασίας για τους αρχάριους και ακολούθησαν κατά την διάρκεια της τριήμερης διαμονής αναβάσεις στην κορυφή από τρεις ομάδες από τις οποίες οι δυο κατάφεραν πολύ απαιτητικές διασχίσεις από το καταφύγιο μέχρι το χωριό Αθανάσιος Διάκος μέσω της κορυφής.

Ο ΕΟΣΚ συνεχίζει τις δραστηριότητές του την Κυριακή 12 Μαρτίου με την κατάβαση του φαραγγιού (canyoning) «Ροδοκάλος» στην Φθιώτιδα συνοδεία πιστοποιημένων εκπαιδευτών (πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977594047 και 6977252105), και στη συνέχεια την Κυριακή 19 Μαρτίου στην Καράβα Αργιθέας με την κοινή Θεσσαλική χειμερινή ανάβαση (πληροφορίες στα τηλέφωνα 6973695595 και 6945108464).

Επίσης, μεθαύριο Βάββατο 11 Μαρτίου ο ΕΟΣΚ καλεί τους φίλους του στο πάρτυ που θα ξεκινήσει μετά τις 9:30μμ στο «Μερκάτο», Διάκου 11 απέναντι από την Δημοτική Αγορά (είσοδος ελεύθερη).