- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016 από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης πραγματοποιώντας την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 περίπατο από το χωριό της Φίλιας μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Πανθεσσαλικού Ιερού της Ιτωνίας Αθηνάς, όπου διεξήχθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα με κεντρικό θέμα τη λατρεία της Ιτωνίας Αθηνάς και την ιστορία του ομώνυμου ιερού της με τη συμμετοχή μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων.
Επίσης, το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε ποδηλατάδα από την πόλη της Καρδίτσας με τελικό προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη, σε συνεργασία και με την καθοδήγηση του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας, περίπατος και θεματικές ξεναγήσεις του κοινού στις αρχαιότητες από αρχαιολόγους της ΕΦΑ Καρδίτσας.
Η Υπηρεσία μας ευχαριστεί το Δήμο Σοφάδων, τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας, καθώς και την Τροχαία Καρδίτσας για την αμέριστη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.