- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στην Οξυά

Σε παντελώς διαφορετικό κλίμα διοργανώθηκε και φέτος, το πρωί της Κυριακής, 18-10-2020, από το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση για όσους έπεσαν υπέρ πατρίδας. Η τήρηση των επιβεβλημένων «μέτρων» για τον Κορωνοϊό αλλά και το γενικότερο μετά το καταστροφικό για το χωριό της Οξυάς πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός» δεν επέτρεψαν την παρουσία πολλών συγχωριανών μας αλλά ούτε και την επιβεβλημένη επισημότητα, όπως άλλες φορές τηρήθηκε.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει καθιερωθεί στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής του οικισμού Πλατάνια Οξυάς, γενέτειρα του Απόστολου Καραβίδα, πρώτου πεσόντα από το Νομό Καρδίτσας στον πόλεμο του 1940 και μεταξύ των πρώτων έντεκα πανελλαδικά πεσόντων του ίδιου πολέμου.

Στο σύντομο Κυρίαρχο ρόλο στην ατμόσφαιρα που επικράτησε διαδραμάτισε και η αναμονή για τον επερχόμενο εορτασμό του έπους του 1940, στο οποίο βαρύς ήταν ο φόρος αίματος των Οξυωτών, κάτι που επισήμανε στο χαιρετισμό της για λογαριασμό του διοργανωτή Συλλόγου η νέα πρόεδρος αυτού κα Ελευθερία Μαντζιούρα – Πάτα.

Η πρόεδρος κα Ελευθερία Μαντζιούρα – Πάτα καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση, τονίζοντας την αδιαμφισβήτητη υποχρέωση του πολιτιστικού Συλλόγου Συλλόγου της Οξυάς να απονείμει, έστω και με τον ταπεινό αυτό τρόπο και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας, τον ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα, ευχόμενη από του χρόνου να έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα.