- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Προβολή ταινιών μικρού μήκους: Οι πιο μικρές μέρες

Η 21η Δεκεμβρίου είναι η μικρότερη μέρα του χρόνου… Την παραμονή της, λοιπόν, το Γαλλικό Ινστιτούτο αποφάσισε να την αφιερώσει στους μικρότερους σινεφίλ και να τη γιορτάσει μαζί τους, βγάζοντας μία σειρά από «μικρές» γαλλικές ταινίες για παιδιά, τις οποίες θα παρακολουθήσουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έγιναν οι προβολές των ταινιών αυτών σε Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Η προβολή των ταινιών εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών «Οι πιο μικρές μέρες» που προωθεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Για την προβολή των ταινιών στη δική μας περιοχή, συνεργάστηκαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Καρδίτσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου.

Στην εκδήλωση για τους μαθητές της Καρδίτσας παρευρέθηκε και χαιρέτισε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Χατζηδημητρίου Ευαγγελία, ενώ από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου χαιρέτισε και εξήγησε τους λόγους συμμετοχής του Κ.Π.Ε. σε αυτή τη δράση ο Υπεύθυνος Λειτουργίας του κ. Ντάνης Αντώνιος.

Οι ταινίες, εκτός της προώθησης της τέχνης του κινηματογράφου, προσπαθούν να μεταδώσουν και μηνύματα σχετικά με το περιβάλλον, την ασφάλεια, το θάρρος, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, τη χαρά και την αγάπη. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ταινίες, τις οποίες θα συζητήσουν στις τάξεις τους, ενώ εξέφρασαν και τη διάθεσή τους να επαναληφθεί η εκδήλωση του χρόνου.