- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Προτάσεις του ΕΒΕ σχετικά με μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου

 

Αγαπητέ συνάδελφε,

 

Οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτόγνωρες και απαιτούν από όλους μας τη μέγιστη σοβαρότητα , αφού το αγαθό που διακυβεύεται είναι το ανώτερο όλων: η δημόσια υγεία.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ,επικροτούνται από το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που για ακόμη μία φορά καλούνται με την στάση τους να βοηθήσουν, έτσι ώστε η διασπορά του ιού να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Ωστόσο στα πλαίσια της ορθότερης αντιμετώπισης των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, έχουμε να σας υποβάλλουμε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου μας, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν έπειτα από διαλογική συζήτηση.

Για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Επιμελητηρίων  και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Είναι μεγάλη αδικία επιχείρηση που απασχολεί πάνω από 5 εργαζόμενους να μην παίρνει το βοήθημα των 800€

 

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τον Τουρισμό τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας:

Ειδικότερα: Πρέπει να γίνει Καμπάνια προβολής της Περιφέρειας στο εσωτερικό και εξωτερικό με έμφαση στην υγειονομική ασφάλεια.

 

Βασική στόχευση είναι η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος και με τη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα αποδοθούν προς τις επιχειρήσεις με τη μορφή επιδοτήσεως και όχι ως δανειοδότηση, συνεπώς και υποθήκευση της οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής.

Πρέπει να καταρτιστεί “Δράση χρηματοδότησης – ενίσχυσης ΜΜΕ λόγω απώλειας εισοδήματος”. Θα αφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων που πλήττονται  από τις ειδικές συνθήκες που προκαλεί η επιδημία του “Covid-19” με ένταση ,ενίσχυσης των αιτήσεων αποζημίωσης έως 100% του συνολικού απολεσθέντος εισοδήματος, έως ένα συγκεκριμένο ποσό που θα ορίζεται από τη Δράση.

Αυτή η Δράση θα πρέπει να σχεδιαστεί ώστε να ενισχύσει τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με σύντομες διαδικασίες, προκειμένου να εξακολουθήσει η λειτουργία τους και να εξυπηρετηθούν οι ανελαστικές ανάγκες τους.