- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Προφάσεις εν αμαρτίαις και αήθεις προσωπικές επιθέσεις μερίδας της αντιπολίτευσης του Δ. Μουζακίου

Μόνο ως πρωταπριλιάτικο, κακόγουστο αστείο μπορώ να εκλάβω την τοποθέτηση  των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Μουζακίου. Είναι τουλάχιστον λυπηρό εν μέσω τόσο σοβαρών θεμάτων που άπτονται της ζωής και της υγείας μας  να ασχολούμαστε με μικροπολιτικές και στείρες αντιπαραθέσεις χωρίς αντίκρισμα  που πλήττουν καίρια το Δήμο Μουζακίου. Ωστόσο αναγκασμένη πια εκ των όσων ψευδώς και αναίσχυντα αναφέρουν , οφείλω να παραθέσω τα πραγματικά περιστατικά.

Μεταξύ των εκτάκτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Κορονοϊού , θεσπίστηκε ειδική διαδικασία σύγκλησης των Δημοτικών Συμβουλίων . Μεταξύ των προκρινόμενων λύσεων ήταν και η δια περιφοράς σύγκληση αυτών. Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε και στο Δήμο Μουζακίου, ήτοι η αποστολή μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των προσκλήσεων, των εισηγήσεων αλλά και ειδικού εντύπου ψηφοφορίας.

Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ δια περιφοράς στις  23-03-2020  συμμετείχαν 25 από τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους και οι αποφάσεις για όλα τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ελήφθησαν ομόφωνα. Κανείς δε, δεν προέβαλε οποιαδήποτε ένσταση για την παραλαβή των μηνυμάτων , για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Άλλωστε για όσους Δημοτικούς Συμβούλους δεν υπήρχε δυνατότητα παραλαβής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 31-3-2020, τι άλλαξε;;;

Η ανωτέρω διαδικασία σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επιλέχθηκε από την Πρόεδρο του,(ακολουθείται άλλωστε από την πλειονότητα των Προέδρων Δ.Σ) αλλά ορίστηκε με την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Επιπλέον στο έντυπο ψηφοφορίας όπως αυτό απεστάλη στους Δημοτικούς Συμβούλους  υπάρχει στήλη “κατάθεσης απόψεων” αλλά και δυνατότητα-υποχρέωση  τηλεφωνικής παρέμβασής των Συμβούλων για οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση.

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στον εντυπο και ηλεκτρονικο τυπο φέρεται  να υπογράφεται από όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων . Σε σημερινό δημοσίευμα του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Νέα Ελπίδα, κ Αθανάσιος Καρύδας καταγγέλλει πως ουδέποτε συναίνεσε να δημοσιευτεί το εν λόγω κείμενο, διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενό του και αποκαθιστά την αλήθεια.

Στο παραληρηματικό τους αφήγημα, οι επικεφαλής κ.κ Ντούρβα, Διαμαντοπούλου και Γιώτης  βάλουν εναντίον της Προέδρου του ΔΣ ότι “υφάρπαξε” την ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων.

Τους απαντώ ότι από την έναρξη της θητείας μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντιλήφθηκα το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνω και καταβάλλω τα μέγιστα να τηρώ τις νόμιμες δημοκρατικές διαδικασίες παρότι βρίσκω προσκόμματα. Πρακτικές υφαρπαγής και απειλών ακολουθούν εκείνοι, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από την καταγγελία του κ Καρύδα, πέφτουν όμως στο κενό καθώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είναι άβουλα πιόνια τους και δεν ενδίδουν.  Γι΄αυτό και στη συνέχεια προβαίνουν σε κινήσεις πανικού, όπως οι διαγραφές Δημοτικών Συμβούλων από παράταξη  (που δεν είναι μάλιστα σύννομες!). Αυτό είναι που τους θίγει. Αν έχουν το θάρρος, ας το ομολογήσουν! 

Επιχειρείται από μερίδα των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων , μια συντονισμένη προσπάθεια επίθεσης εναντίον του θεσμού του Προέδρου μέσω υποβολής ενστάσεων, προσφυγών και καταγγελιών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι αποτυχημένα προσπάθησαν να ακυρώσουν τουλάχιστον τέσσερις τακτικές συνεδριάσεις εξυπηρετώντας αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες με ένα και μοναδικό θύμα, το Δήμο Μουζακίου.! Τους ενημερώνω ότι δεν πτοούμαι, δεν κάνω εκπτώσεις στις αξίες μου και σέβομαι απόλυτα το θεσμό που υπηρετώ. Τους επιστρέφω όσα ανυπόστατα μου προσάπτουν και τους καλώ να συμπράξουν στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προάγοντας τα συμφέροντα του Δήμου και όχι τα ατομικά τους, καθώς και να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να την αντιμετωπίσουμε συλλογικά με τη δέουσα σημασία.

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας πως παρά την απουσία τους από την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 31η Μαρτίου 2020 σεβόμενοι απόλυτα των καθένα σας ξεχωριστά και τις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε, λάβαμε θετικές αποφάσεις για όλα τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήτοι,

Κατανοώ την πικρία τους καθώς φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αρνήθηκαν προσχηματικά να ψηφίσουν για θέματα μείζονος σημασίας που αφορούν στις εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου , προσπάθησαν να επηρεάσουν και δεν τα κατάφεραν….και έχουν δίκιο μόνο στο εξής…ότι επικροτώ την  επικράτηση της συνειδητής και υπεύθυνης στάσης της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων που μετείχαν στη Συνεδρίαση.

Διερωτώμαι, συμμερίζονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων τους τις “κοινές” τους απόψεις(;), ενημερώθηκαν άραγε ορθά ή παραπλανήθηκαν ακόμη μια φορά¨(;)!

Τέλος, και όλως  συμβουλευτικά προς τους επικεφαλής, αν και νεότερή σας… η οικονομική ή όποια άλλη στήριξη που δίδεται προς ανακούφιση Νοσοκομείων ή Κέντρων υγείας, είναι τιμητική και αξιέπαινη πράξη χωρίς να απαιτούνται δημοσιεύσεις και τυμπανοκρουσίες..

 

Γράφει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου Μαρία Καραμπέκου