- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πρόγραμμα ανακύκλωσης φυσιγγιών από τους κυνηγούς

Σε μία λιτή, αλλά ουσιαστικής σημασίας εκδήλωση, το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας πρόσφατα επιβράβευσε και χορήγησε δωροεπιταγές  στους κυνηγούς μέλη του  που συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης κενών φυσιγγίων περιόδου 2017 – 2018.
Η φιλοπεριβαλλοντική αυτή δράση αποφασίστηκε από το Δ.Σ. στις αρχές του 2017, μετά τη λήξη της περιόδου κυνηγίου 2016 -2017 και μέσω κατάλληλων εντύπων και αφισών προχωρήσαμε στην ευαισθητοποίηση και παρότρυνση των κυνηγών μας, έτσι ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης των κενών χρησιμοποιημένων φυσιγγίωνκαι  συλλογής τους από τους κυνηγότοπους. Το πρόγραμμα έχει μεγάλο ορίζοντα και η ενημέρωση συνεχίζεται σε όλα τα μέλη μας – κυνηγούς που προσέρχονται για θεώρηση ή αρχική έκδοση άδειας θήρας. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός πλαστικών κενών φυσιγγίων από το περιβάλλον και να εξασφαλιστεί μια ουσιαστική και ενδεδειγμένη διαδικασία πραγματικής ανακύκλωσής τους.
Το μήνυμα που δίνουμε είναι : Η κυνηγετική οικογένεια προστατεύει τη Φύση και όλοι μαζί διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον!