- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας σας ενημερώνει ότι από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017. Tα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχονται δωρεάν και έχουν ως στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τους χώρους του μουσείου και τη βιωματική επαφή με τα αρχαία ευρήματα και την αρχαιολογική πληροφορία. Μέσα από τα κατάλληλα ερεθίσματα, την αλληλοδραστικότητα και την ανακάλυψη, η επίσκεψη στο Μουσείο μετατρέπεται αβίαστα σε μια ευχάριστη εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών, τα οποία πρόθυμα θα θελήσουν να το ξαναεπισκεφθούν.

Τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε σχολικές ομάδες, προσχολικής ηλικίας (νήπια), όλων των βαθμίδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης και των πρώτων βαθμίδων της Β/θμιας Εκπαίδευσης και θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας.

Προαιρετικά, για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού του εκπαιδευτικού υλικού για την προετοιμασία των μαθητών στην τάξη πριν από την επίσκεψη και προτάσεις αξιοποίησής του μετά από την επίσκεψη. Η παρουσίαση κατά κανόνα γίνεται από αρχαιολόγους και μουσειοπαιδαγωγούς. Υπάρχει όμως η δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί µε την υποστήριξη δανειστικού εποπτικού υλικού και εκπαιδευτικών ξεναγήσεων να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να διεξάγουν οι ίδιοι τα προγράμματα στους μαθητές τους μέσα στο Μουσείο.

Ο μέγιστος αριθμός ομάδας ανά επίσκεψη είναι 25 μαθητές. Για τις σχολικές επισκέψεις είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 24410- 61564 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ. Έναρξη κρατήσεων από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου (ακολουθείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας).

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου περιλαμβάνουν για φέτος τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

 

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα βρείτε στις διευθύνσεις: https//ldepka.culture.gr & facebook.com/ArchaiologikoMouseioKarditsas.