- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης

Στο πλαίσιο της επίτευξης των παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών στόχων του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Καρδίτσας  πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης την Παρασκευή 1 Απριλίου  στο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή Εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο Ε.Κ και στα ΕΠΑΛ της Δ/νσης Β/θμιας Καρδίτσας καθώς και μαθητές του Ε.Κ.

Οι  κύριοι στόχοι της επιμόρφωσης ήταν παιδαγωγικοί, διδακτικοί και ενισχυτικοί του ρόλου του εκπαιδευτικού στα δεδομένα τόσο των εξελίξεων της τεχνολογίας στον χώρο του αυτοκινήτου όσο και της εκπαιδευτικής καθημερινής πρακτικής.

Η επιμόρφωση είχε ως θέμα «χρήση διαγνωστικού αυτοκινήτου», διάρκειας 4 ωρών και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου της Νέας Τεχνολογίας Αυτοκινήτου του Ε.Κ. Καρδίτσας σε συνεργασία με τον σύμβουλο των Μηχανολόγων κ.Μπλιούμη Αντώνη.

Το πρόγραμμα  χωρίστηκε σε 3 ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα έγινε εισαγωγή στη διάγνωση και επικοινωνίες εγκεφάλων αυτοκινήτου από τον εκπαιδευτικό του Ε.Κ. Καρδίτσας κ.Λιάτο Χαράλαμπο.

Στην δεύτερη ενότητα έγινε θεωρητική προσέγγιση και πρακτική εφαρμογή της διάγνωσης σε Mercedes – Benz από τον κ.Καβούρη Σάκη, Εξειδικευμένο Επισκευαστή Mercedes – Benz. Στην πρακτική εφαρμογή έγινε διάγνωση και επιδιόρθωση βλαβών τόσο από τον κοΚαβούρη, όσο και απομακρυσμένη διάγνωση βλάβης μέσω teamviewer από συνεργάτη του κ.Καβούρηστην Κατερίνη.

Στην τρίτη ενότητα έγινε επίδειξη Demo διαγνωστικού,  χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διδασκαλία μαθημάτων ειδικότητας «Τεχνικός Οχημάτων» του ΕΠΑΛ, από τον εκπαιδευτικό κ.Λιάτο Χαράλαμπο.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος έγινε αξιολόγηση ως προς την επίτευξη των αρχικών στόχων της επιμόρφωσης. Όπως φάνηκε και από τις ενδεικτικές απαντήσεις των συμμετεχόντων σε μια ανοικτή συζήτηση, η ανάγκη επιμόρφωσης χρειάζεται να είναι διαρκής και να λειτουργεί ενδυναμωτικά για κάθε εκπαιδευτικό.

Ευχαριστούμε τον ΚοΚαβούρη, (να αναφέρουμε ότι ήταν μαθητής μας και εκπαιδεύτηκε στα εργαστήρια μας), τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και ευελπιστούμε στη συνέχιση παρόμοιων  δράσεων.