- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής στην Τ.Κ. Κρυονερίου

Με κεντρικό γνώμονα την προάσπιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας, ολοκληρώθηκε μια ακόμα δράση προληπτικής ιατρικής στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Ειδικότερα, την Τετάρτη  30 Μαϊου, το Αγροτικό Ιατρείο της Τ.Κ. Κρυονερίου φιλοξένησε την ομάδα επαγγελματιών υγείας του Κ.Υ. Μουζακίου με σκοπό τη δωρεάν παροχή ιατρικών εξετάσεων.

Ο παρεχόμενος έλεγχος περιελάμβανε σπιρομέτρηση και οξυμετρία για τον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας καθώς και ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, λιπιδίων και σακχάρου αίματος για τον έλεγχο παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου.

Τα αποτελέσματα πέρα από την επί τόπου εκτίμησή τους, μεταφέρθηκαν μέσω λογισμικού τηλεϊατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών  όπου  ειδικοί ιατροί (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι) θα τα αξιολογήσουν και με τον ίδιο τρόπο θα αποσταλεί η συμβουλευτική τους γνωμάτευση.

Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτριος Τσιαντής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κρυονερίου κ. Παπουτσής Βασίλης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος  Κα Θυμιοπούλου Ελένη ευχαριστούν θερμά το Κ.Υ. Μουζακίου και την ομάδα των ιατρών του Κέντρου για την πολύτιμη συμβολή τους στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος με σκοπό τη βελτίωση και τη «μαχητική» υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.
Το πρόγραμμα δράσεων προληπτικής ιατρικής συνεχίζεται στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα  καθώς καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου,  για το συντονισμό, σχεδιασμό και προγραμματισμό νέων δράσεων και παρόμοιων επισκέψεων των επαγγελματιών υγείας του Κ.Υ. και στις άλλες Τοπικές Κοινότητες για την παροχή καλύτερων και πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στους Δημότες μας.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Υπεύθυνος Προγράμματος: Γκιζλής Βασίλειος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Κ.Υ. Μουζακίου
Συνεργάτες: Τσιαούσης Ηλίας (Γενικός Ιατρός), Βασιλού Ερμιόνη, Βάλλα Λένα, Γούλα Αλεξάνδρα, Ρήγα Μαρία Επισκέπτριες Υγείας Κ.Υ. Μουζακίου.