- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πρόγραμμα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων στην Καρδίτσα

Σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη (ΦΕΚ 2718/8-10-2012) από 23 Οκτωβρίου 2012, δημιουργείται η υποχρέωση σε όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και ποτών (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κυλικεία, καφετέριες, σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία-φούρνοι, παιδικοί σταθμοί, συνεταιρισμοί, οινοποιεία, κάβες, κρεοπωλεία, ελαιοτριβεία, βιομηχανίες τροφίμων-ποτών κλπ), σε  όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, να εκπαιδευτεί  σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας (άρθρο 9 της νέας υγειονομικής νομοθεσίας και στο ΦΕΚ 1616 του ΕΦΕΤ). Εφόσον το απασχολούμενο προσωπικό και οι ιδιοκτήτες έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα πρέπει να διαθέτουν εκπαίδευση και πιστοποιητικό υγείας (άρθρο 13, ΦΕΚ 2718/8-10-2012). Η υποχρέωση αυτή εκπληρώνεται με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού και ιδιοκτητών επιχειρήσεων με θέμα «Βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων».

 

Η Voucher Επαγγελματική Επιμορφωτική πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, 15:00-21:45, στην Καρδίτσα, διάρκειας 8 διδακτικών ωρών, για τις επιχειρήσεις του νομού Καρδίτσας, με τις εξής θεματικές ενότητες:

 

Το τελικό συνολικό κόστος εκπαίδευσης και πιστοποίησης, μόνο για το τμήμα του Δεκεμβρίου, είναι 100€ / άτομο και δύναται να είναι κρατικά επιδοτούμενο από τη δράση ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ.

Προθεσμία έως 21/11.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα γίνεται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, και με απλές διαδικασίες που αναλαμβάνει ο Φορέας Υλοποίησης.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30-16:30 στο τηλ.  2810328808 και στο e-mail: igionomika@voucheree.gr

Υπεύθυνη Προγράμματος : κα Κουτράκη Κατερίνα