- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πρόσβαση σε 2.050 παιδιά οικογενειών με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας

Περισσότερα από 2.000 παιδιά από οικογένειες με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας καθώς και παιδιά με ειδικές ανάγκες, έχουν πρόσβαση σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς  με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2021 τα προγράμματα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2020-2021» και «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2020-2021, ΑμΕΑ», συνολικού προϋπολογισμού 5.250.000 ευρώ.

«Με σεβασμό και  ενδιαφέρον απέναντι στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες δημιουργούμε δίχτυ προστασίας για τα παιδιά της Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να έχουν πρόσβαση τα παιδιά των οικογενειών με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας καθώς και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 32 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει τις οικογένειες με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας ώστε τα παιδιά να πάνε δωρεάν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα», δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός.

Τα δύο προγράμματα αφορούν συγκεκριμένα στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών για το σχολικό έτος 2020 – 2021, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΜεΑ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η δράση συμβάλλει στην αύξηση και διατήρηση της απασχόλησης των ωφελουμένων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας. Η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς το κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher), του τέκνου του, που λαμβάνει από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα σε σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (9549/16-7-2020).