- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πρόσκληση Εθελοντών Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης

Φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, με το κλείσιμο των σχολείων, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σας θέλουν κοντά τους και σας προσκαλούν να ζήσετε ένα διαφορετικό, διασκεδαστικό, δημιουργικό και …γεμάτο πρωτότυπες δράσεις και ιδέες καλοκαίρι!!!

Από 16 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, διοργανώνουν για 5η φορά, την 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας!!!

Εδώ απλά να αναφέρουμε, ότι στην αξιολόγηση που έγινε από την Εθνική Βιβλιοθήκη για τις δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, κατετάγησαν στην 1η θέση (μαζί με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης & την βιβλιοθήκη συνοικισμού Καραμπουρνάκι), ανάμεσα στις 120 περίπου βιβλιοθήκες που πήραν μέρος στην περυσινή καλοκαιρινή εκστρατεία!!!!!!!!!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από Σημείο σε Σημείο».

Όλα ξεκινούν από ένα σημείο: είναι το σημείο εκκίνησης. Γύρω από αυτό προστίθενται με τον καιρό άλλα σημεία, ιστορίες, φωτάκια, τελίτσες, γραμμές, στάσεις, μονάδες, κόμβοι, ερμηνείες.

Οι βιβλιοθήκες είναι σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα., η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το παλιό νεοκλασσικό της πανεπιστημίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο Παλαιό Φάληρο, από το αναλογικό στο ψηφιακό, από το εθνικό στο οικουμενικό, από το παρελθόν στο μέλλον.

Αυτό το καλοκαίρι στις βιβλιοθήκες θα πάρουμε μέρος στο παιχνίδι της πρόσθεσης γύρω από ένα σημείο. Όλα θα ξεκινήσουν από το πόσες διαφορετικές λέξεις έχουμε για να περιγράψουμε το σημείο και μετά θα πειραματιστούμε με το σημείο βρασμού, θα κινηθούμε κρατώντας ένα σημείο ισορροπίας, θα ζωγραφίσουμε γύρω από τις τελείες, θα πούμε ιστορίες με σημεία και τέρατα, θα παίξουμε με τα σημεία στίξης, θα ξεκινήσουμε ταξίδια προς τα σημεία του ορίζοντα.

Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες.

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις, απλά φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση, το μεράκι της προσφοράς και την αγάπη σας για τα παιδιά.

Σας περιμένουμε φέτος το καλοκαίρι να χαράξουμε νέες διαδρομές με χιλιάδες

φανερά και κρυφά σημεία!!!

Αιτήσεις εθελοντών μπορείτε να προμηθεύεστε από τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στο παρακάτω link: https://goo.gl/forms/1DdZecyGueV6J3hz1 [1]

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από τον υπεύθυνο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Κύριο Θανάση Κουρόγλου στα τηλέφωνα: 2441071346 & 6978413464.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα δοθούν βεβαιώσεις από το Δ.Ο.Π.Α.Κ. στους εθελοντές, για τη συμμετοχή τους στις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας.