- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πρώην σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων στο Αστυνομικό Μουσείο

Εξήντα πέντε (65) Αστυνομικοί βαθμοφόροι-ανακριτικοί υπάλληλοι, πρώην σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας της εκπαιδευτικής περιόδου 1998-2000, πραγματοποίησαν μετά από είκοσι (20) χρόνια  την πρώτη τους συνάντηση στη Σχολή μας, τον πρώτο σταθμό της δημιουργικής επαγγελματικής τους πορείας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη Σχολή επισκέφτηκαν τους χώρους διαμονής και διδασκαλίας, τη βιβλιοθήκη, το ιστορικό Μουσείο, καθώς και το ιερό παρεκκλήσιο του αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, έργα του τότε Διοικητή κ. Δημητρίου Καλλιαντζή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ήρθαν σε επικοινωνία με τους τότε κ.κ. Αξιωματικούς και εκπαιδευτές τους και συζήτησαν μαζί τους για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησαν στα χρόνια της φοίτησής τους. Προτού φύγουν από τη Σχολή, συμμετείχαν στο Τρισάγιο που τελέστηκε για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων συναδέλφων τους Δημόπουλο Αντώνιο και Ευθυμίου Κωνσταντίνο, στον προαύλειο χώρο αυτής μπροστά στο μνημείο των πεσόντων Αστυνομικών.

Ακολούθως, επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας, στο οποίο τους υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά ο τότε Διοικητής τους και ιδρυτής του Μουσείου κ. Δημήτριος Καλλιαντζής, Υποστράτηγος ε.α. Ο ίδιος τους ξενάγησε και τους παρουσίασε τα μουσειακά εκθέματα και την ιστορία που φέρουν και στη συνέχεια, ανέπτυξε μαζί τους γόνιμο διάλογο για τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους, ενώ συγχρόνως σχολίασαν ευμενώς την πρωτοπορία της τότε λειτουργούσης Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας και τις υψηλές επιδόσεις των σπουδαστών της, σε αντίθεση με τη σημερινή της κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ήδη από το 2011 μέχρι και σήμερα που παραμένει κλειστή και εγκαταλειμμένη στη φθορά του χρόνου. Δυστυχώς, οι υποσχέσεις για επαναλειτουργία της ως Σχολή Επιμόρφωσης, αλλά και ως χώρος μεταστέγασης των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Ο κ. Δημήτριος Καλλιαντζής αποχαιρετώντας τον καθένα τους ξεχωριστά τους ευχαρίστησε από καρδιάς, τους συγχάρηκε για την ευδόκιμη σταδιοδρομία τους σε νευραλγικές θέσεις στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και τους ευχήθηκε κάθε καλό στη ζωή τους με οποιαδήποτε μορφή.